Novice

Subaru predstavlja novi Forester

Na avtomobilskem salonu v New Yorku je japonski specialist za štirikolesno gnana vozila predstavil povsem novo generacijo enega njihovih najbolj poznanih modelov, ki ga ima sicer v svoji modelni paleti že vse od leta 1997. Peta generacija športno uporabnega Foresterja je postala še za odtenek večja in prostornejša, pohvali pa se lahko tudi s serijskim varnostno-asistenčnim sistemom EyeSight.

Ker se pri Subaruju generacijske izvedbe modela Forester menjajo precej hitro, ne čudi, da je po zgolj petih letih od predstavitve četrte že čas za zamenjavo. Povsem nova generacija, ki je svetovno premiero doživela na avtomobilskem salonu v največjem mestu v ZDA, je postala za odtenek prostornejša (3 centimetre daljše medosje ter 40 litrov večji prtljažni prostor), zaradi česar – tako proizvajalec – naj bi imela več prostora za torbe za golf palice.

Nov Forester se sicer naslanja poznano Subarujevo globalno platformo, na kateri nastaja tudi nova Impreza (ter model XV), zaenkrat pa je na voljo zgolj z enim pogonskim sklopom. Preko luže bo tako na začetku prodaje na voljo zgolj z 2,5-litrskim bokserskim agregatom, ki razvije 185 »konjev«, za prenos moči pa bo skrbel brezstopenjski avtomatski menjalnik CVT. Kakšne pogonske opcije bo Subaru ponudil na evropskem trgu, zaenkrat še ni znano, skoraj zagotovo pa v ponudbi ne bo več dizelsko gnane opcije.

V ZDA bodo imeli vsi Foresterji med serijsko opremo tudi sistem EyeSight, ki s pomočjo dveh kamer zajema tridimenzionalno barvno sliko velike ločljivosti, prepozna obliko, hitrost in oddaljenost avtomobilov, motorjev, koles in pešcev, opozori voznika ter po potrebi ukrepa z zaviranjem, da prepreči nesrečo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk, Autoblog. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Subaru predstavlja novi Forester"


6 leta 24 dni nazaj

subaru rabi novega oblikovalca zunanjosti, ker je avto naravnost grd, kakovost pa verjetno ni vprašljiva

JG2
6 leta 23 dni nazaj

Glede na to da so prodajo na “svojem” trgu praktično potrojili v zadnjih petih-desetih (2017: 650.000 prodanih enot/2007: 190.000 prodanih enot) letih očitno delajo tudi oblikovno povsem pravilno, se ti ne zdi, žepe imajo polne.

frgo
6 leta 25 dni nazaj

dezijn je res prefinjen

whitee
6 leta 26 dni nazaj

Dandanes za obliko novih avtomobilov tale beseda skoraj da več ne velja, za tegale pa. Ojej.

 
Začenja se izbor najboljše mlade voznice ali voznika
Hyundai je videz Tucsona približal Koni in Santa Feju