Novice

Hyundai uvaja nov model na vodikov pogon

Pri korejskem Hyundaiju so pokazali novo generacijo športno uporabnega vozila na vodikov pogon, ki predstavlja naslednika modela ix35 FCEV. Model se ponaša s precej daljšim dosegom kot predhodnik ter novo oblikovalsko filozofijo, ki jo je začrtala že »crossoverska« Kona.

Potem ko so pri največjem korejskem avtomobilskem proizvajalcu na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavili konceptno različico nove generacije vozila na vodikov pogon (FE Fuel Cell Concept), so sedaj dokončno razkrili njegovo serijsko izvedenko. Zamenjava za dosedanji model ix35 FCEV (oziroma na nekaterih trgih Tucson FCEV), ki je bil na trgu od leta 2013, bo lahko v idealnih razmerah dosegel okrog 580 kilometrov, kar je skoraj enkrat več kot predhodnik.

Nov križanec, ki so ga Korejci predstavili v Seulu, se oblikovno v veliki meri naslanja na nedavno razkritega kompaktnega križanca Kono, kar prinaša precej drzno in prepoznavno zunanjo podobo. Glede tehničnih značilnosti so pri Hyundaju še skrivnostni, znano je zgolj to, da električni agregat, ki poganja sprednji kolesni par, ponuja 120 kW (163 KM) najvišje moči ter 400 Nm navora.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ljubitelji hitrosti nestrpno čakajo novi BMW M5 
BMW-jev koncept Z4 močno dviguje temperaturo

Več vsebin

Novice

Hyundai uvaja nov model na vodikov pogon

Novice

Hyundai na CES z modelom na gorivne celice

Novice

Hyundai se resneje loteva vozil na vodikov pogon

Novice

Hyundai prihaja v Ženevo z avtomobilom na vodikov pogon

Novice

Hyundai Nexo za mobilnost in pomoč v gospodinjstvu

Novice

Hyundai Santa Fe v bolj razkošni podobi

Novice

Hyundai počasi razkriva novi Santa Fe

Novice

Hyundai s tremi avtonomnimi Nexi prevozil 190 km