Novice

Ljubitelji hitrosti nestrpno čakajo novi BMW M5 

Ljubitelji legendarne BMW-jeve športne limuzine M5 bodo naposled le prišli na svoj račun, saj bo nemški proizvajalec vozil najmočnejšega predstavnika serije 5 razkril 21. avgusta.

Za zdaj so nam postregli le s kratkim video posnetkom, kjer so razkrili, da bo novi M5 opremljen s štirikolesnim pogonom xDrive. A to ne pomeni, da z njim ne bo mogoče drseti, saj se bo s pritiskom na stikalo navor z vseh štirih koles lahko prenesel izključno na zadnji kolesni par. S pomočjo razdelilnika pogona med sprednjim in zadnjim kolesnim parom in zadnjo delno zavoro diferenciala se navor hitro in učinkovito porazdeli med zadnji kolesi, s tem pa bo voznik brez večjih težav poskrbel za drsenje zadka.

Spredaj bo nameščen 4,4-litrski twin-turbo osemvaljni agregat z izboljšanim sistemom vbrizgavanja, novima turbo puhaloma, lažjim izpušnim sistemom, izpopolnjenim hlajenjem in mazalnimi sistemi. Za zdaj ostajajo skrivnostni glede moči, a bomo vse  izvedeli že 21. avgusta.

Do sedaj je največ razkrila ravno naslovna fotografija za igro Need for Speed, kjer je v računalniško izdelani fotografiji vidna tudi najnovejša generacija M5.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto in video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajski Chery z modelom za evropski trg
Hyundai uvaja nov model na vodikov pogon