Novice

Hyundai v Frankfurt z električnim konceptom 45

Korejci so nam z veliko ponosa zaupali, da je snovanje tokratnega skrivnostnega konceptnega modela navdihnila obletnica nastanka prvega Hyundaijevega modela.

Leta 1974, pred 45 leti, so namreč poklicali na pomoč mnoge inženirje in strokovnjake takaratnega časa, da so jim pomagali razviti prvi lastni model. O konceptu 45 nam niso posredovali nikakršnih tehničnih podrobnosti, razen ene. Posredno so namreč dali vedeti, da je električno gnan, njegov namen pa se je tako pokloniti zgoraj omenjenemu zgodovinskemu mejniku podjetja ter hkrati prikazati oblikovalski jezik bodočih električno gnanih Hyundaijev.

Hyundai nam je v sporočilu za javnost še zaupali, da predstavlja 45 naslednjo evolucijsko stopnjo Hyundaijevega oblikovnega sloga “čustvena športnost”. Kot edina priložena fotografija zadka avta razkriva, deluje koncept zelo čistih in ostrih linij. Čeprav to fotografija sama ne potrjuje, je možno, da se zadnje luči dejansko razpotezajo čez širino celotnega avta in zmorejo prikazovati tudi različna grafična sporočila.

Kot večina drugih elementov avta, je tudi njegova notranjost v tem trenutku še zavita v skrivnost. Je pa Hyundai povedal, da bo ta zasnovana na nov in samosvoj način, ki bo predstavljal, kako si predstavljajo mobilnost v prihodnosti. Ta bo, napovedujejo Korejci, močno zaznamovana z možnostjo individualiziranja in seveda avtonomnosti vožnje.

Hyundai bo predstavil Concept 45 v sklopu mednarodnega avtomobilskega salona v nemškem Frankfurtu v začetku septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Opel Corsa-e tudi kot električni dirkalnik
Porschejeva vlaganja za večjo varnost