Novice

Porschejeva vlaganja za večjo varnost

Pri Porscheju so se odločili za nakup deleža izraelskega podjetja TriEye, ki se ukvarja z razvojem infrardečih senzorskih tehnologij.

Izraelsko start-up podjetje razvija tehnologijo kratkovalovnih infrardečih tipal (SWIR – Short Wave Infrared Sensor technology), ki naj bi omogočala izboljšano delovanje asistenčnih sistemov. Po besedah predstavnikov podjetja TriEye naj bi njihova tehnologija avtomobilskim sistemom izboljšala zaznavo okolice v slabših vremenskih razmerah, kot so močnejši dež, megla, prah ali sneženje.

Podjetje TriEye so leta 2017 ustanovili Avi Bakai, Omer Kapach in Uriel Levy. Tehnologija SWIR je bila razvita na podlagi skoraj desetletja raziskav Uriela Levya v času, ko je bil profesor na judovski univerzi v Jeruzalemu (Hebrew University of Jerusalem). Njena unikatna zasnova na osnovi polprevodnikov naj bi omogočala izdelavo infrardečih kamer visoke ločljivosti z bistveno nižjimi stroški od današnjih. Avi Bakal, izvršni direktor podjetja TriEye, je poudaril, da je njihov cilj reševanje življenj in zmanjšanje možnosti nesreč v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih, sodelovanje s Porschejem pa naj bi bilo še dokaz več, da je njihova tehnologija tipal ena od ključnih komponent, potrebnih za razvoj še varnejših asistenčnih sistemov ter sistemov avtonomne vožnje.

Po mnenju Michaela Steinerja, vodje Porschejevega oddelka za raziskave in razvoj, naj bi bilo podjetje TriEye tehnološko podjetje z visokim potencialnom in ekipo strokovnjakov s področja nanofotonike, globokega učenja ter razvoja polprevodniških elementov. Njihovo tehnologijo vidijo kot velik potencial pri snovanju asistenčnih sistemov prihodnosti ter s tem omogočanju večje varnosti ob konkurenčnih stroških.

Partnerja nista razkrila zneska vložka.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai v Frankfurt z električnim konceptom 45
Prvi električni Lexus bo verjetno kombilimuzina