Novice

Nova Opel Corsa-e tudi koti električni dirkalnik

Tokratna novice je obarvana bolj dirkaško, kot je običajno v tem času. Opel je namreč napovedal, da bo v Frankfurtu predstavil dirkaško različico njihove nove Corse-e.

Skupno nameravajo izdelati 15 primerkov dirkaških avtomobilov Corsa-e, namenjenih ADAC-ovemu e-reli tekmovanju. Tehnična osnova bodočega dirkalnika je identična serijskemu modelu, saj mu bo za pogon služil nespremenjen 100-kilovatni (136 KM) elektromotor z nazivnimi 260 Nm navora. Ta bo tudi še naprej gnal prednji kolesni par, za zanesljiv prenos pogonske sile pa bo poskrbela v prednji diferencial primaknjena Torsenova zapora. Tudi 50-kilovaturna baterija prihaja iz serijskega modela. Serijska Opel Corsa-e pospešuje do 100 km/h 8,1 sekunde, a ugibamo, da bo dirkaško navdahnjena shujševalna kura reli izvedenke ta čas skrajšala. Jasno je namreč, da bo olajšana dekorativnega in udobnostno-varnostnega balasta serijskega modela.

Vse to bo več kot zadoščalo za udejstvovanje v ADAC Opel Rally tekmovanju, ki zadnja leta služi kot vstopnica v svet reli dirk udeležencem iz 18 držav. Pričakujejo, da bo električna serija tekmovanja prvič startala poleti 2020 in sicer v sklopu običajnih reli tekmovanj nemškega prvenstva in nekaterih drugih izbranih dogodkov širom Nemčije. Opel in ADAC načrtujeja najmanj deset tekem tudi že za leto 2021, ki naj bi skupaj tvorili tako imenovano “super sezono”.

Zainteresirani za novo vrsto tekmovanj? Opel pravi, da bo omenjenih 15 primerkov dirkalnikov Corse-e ponudil trgu za manj kot 50.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva slika notranjosti električno gnanega Cuprinega koncepta
Hyundai v Frankfurt z električnim konceptom 45