Novice

Hyundai v Los Angeles s konceptom priključnega hibrida

Korejci nadaljujejo ofenzivo oblikovnih študij z že sedmim konceptom v zadnjih mesecih. Po šestem, baterijsko električnem konceptu 45, ki smo si ga lahko ogledali v Frankfurtu dober mesec dni nazaj, je zdaj na vrsti študija SUV-a s priključno-hibridnim pogonom.

 

Kot je zdaj že običaj, so tovrstne najave novih modelov, še posebej pa konceptov, zavite v gosto tančico skrivnosti. Hyundai nam je tako v tem trenutku pripravljen pokazati nekaj kratkih kadrov posameznih podrobnosti v nekajsekundnem videu. Najavo so pospremili tudi z besedami, da bo oblikovna študija, ki v tem trenutku tudi še nima uradnega imena, nekaj povsem novega in še nikoli videnega.

O samem pogonu so nam zaupali, da je priključni hibrid z možnostjo krajše vožnje lokalno brez emisij in nič drugega. Sami sicer ugibamo, da je ta zelo verjetno vsaj v bežnem sorodstvenem razmerju s hibridnim pogonom Ioniqa plug-in, kar pomeni štirivaljni bencinar, elektromotor in šeststopenjski dvosklopkovni DTC menjalnik, ki skupaj ženejo prednji par koles, a lahko da to še ni vse. Glede na to, da teče beseda o SUV-u, je možno, da bodo obstoječi hibridni pogon nadgradili z dodatnim elektromotorjem ob zadnji osi, ki bi tako končno naredila tudi hibridni Hyundai e-vsekolesno gnan.

Ne glede na to, kako edinstven ali običajen bo njegov pogonski sklop, je jasno, da so si oblikovalci dali duška. Začenši s svetili, ki so spredaj in zadaj »nevidezno« vdelana v preostal del vozila in vključujejo vsaj zadaj tudi nekaj animacije. Na sprednjem delu sta žarometa vdelana v masko motorja s tako imenovanimi parametričnimi žaluzijami. Te se odpirajo in zapirajo v odvisnosti od potrebe hlajenja pogonskega sklopa, v primeru strogo električnega pogona pa naj bi bile zaprte z namenom izboljšanja aerodinamike vozila in posledično nižanja porabe energije.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Japonski električni hiperšportnik
Elva je McLarnov najbolj ekstremni roadster