Novice

Japonski električni hiperšportnik

Sezona brutalno zmogljivih električno gnanih superšportnih avtomobilov je očitno v polnem teku. Po Pininfarini Battista, Lotusu Evija ter Rimcu C_Two sedaj predstavlja novost tudi japonski butični proizvajalec Aspark. Model Owl se ponaša z več kot 2.000 konji največje moči ter pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot dveh sekundah!


Verjetno ni presenečenje, da je japonski proizvajalec Aspark za premiero svojega prvega hiperšportnika izbral petični Dubai, s čimer se je lažje približal potencialnim kupcem. Model Owl, ki ga bodo sicer izdelovali pri italijanskem pogodbenem partnerju  Manifattura Automobili iz Torina, bo namreč stal kar 2,9 milijona evrov, na voljo pa bo zgolj 50 primerkov.

Električno gnani bolid, ki se lahko s svojimi zmogljivostmi brez sramu postavi ob bok tudi najbolj popopranim Bugattijem in Koenigseggom, se ponaša s kar 2.012 konji največje moči (2.000 Nm navora), pri čemer za pogon skrbijo štirje elektromotorji. Pogonski sklop črpa energijo iz 64 kWh baterije, ki omogoča okrog 450-kilometrski doseg v idealnih okoliščinah. Tako motoriziran japonski hiperšportnik naj bi potreboval za pospeševanje iz mirovanja do 100 km/h manj kot 2 sekundi (oziroma 1.69 s od 0 do 60 mph) ter dosegel okrog 400 km/h najvišje hitrosti.

Prvi primerki Asparkovega športnika bodo na voljo v drugem četrtletju prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Aspark.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Teslin prvi evropski proizvodni obrat bo v Nemčiji
Hyundai v Los Angeles s konceptom priključnega hibrida