Novice

Hyundai veča uporabnost i30 s karavansko različico

Hyundai je podražil s prvo fotografijo karavanske različice i30, ki bo premierno predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu.

Korejski proizvajalec vozil je še pred prihodom nove generacije modela i30 napovedal širitev njegove modele palete. V Ženevo bodo pripeljali prvo dodatno različico, ki bo navdušila predvsem družine in tiste s potrebo po prostornejšem prtljažniku.

Z estetskega vidika kljub dodatnim centimetrom ne moremo pričakovati bistvenih sprememb. V osnovi bo šlo za kombilimuzinski i30 z dodatnim prtljažnim prostorom, a počakajmo na prve uradne fotografije. Zaenkrat so nam pri Hyundai ponudili le drobtinice, bočni obris karavana.

Motorna paleta bo po pričakovanjih identična tisti iz manjšega brata. Sestavljali naj bi jo trije bencinski in trije dizelski agregati. Hyundai prvič ponuja 1,4-litrski prisilno polnjen štirivaljni bencinski agregat s 103 kilovati moči in 242 njutnmetri navora. Osnovo bo predstavljal 1,4-litrski atmosferski agregat MPI s 73 kilovati moči in 134 njutnmetri navora. Na voljo bo še litrski prisilno polnjen trivaljnik z 88 kilovati moči in 170 njutnmetri navora. Dizelsko paleto zastopa 1,6-litrski motor v treh različicah moči: 70, 81 in 100 kilovatov. Kupec se bo lahko odločal med 6-stopenjskim ročnim in 7-stopenjskim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom.

Poleg karavana bo proti koncu letošnjega leta na ceste zapeljala še športna različica z oznako N in (po aktualnih govoricah) dvolitrskim prisilno polnjenim bencinskim agregatom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ssangyong širi modelno paleto
Toyotin avtonomni i-Tril