Novice

Hyundai vstopa v razred poltovornjakov

Glede na to, da predstavljajo ZDA najpomembnejši izvozni trg za južnokorejsko avtomobilsko industrijo, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo pri koncernu Hyundai-Kia predstavili svoj prvi poltovornjak. Zasnovali naj bi ga na konceptu Santa Cruz, na trgu ga lahko pričakujemo leta 2020, kmalu pa naj bi mu sledil tudi Kijin tehnični dvojček.

Luc Donckerwolke, novi vodja oblikovanja pri največjem korejskem avtomobilskem proizvajalcu, ki je v preteklosti pustil precejšen pečat pri znamkah Bentley, Audi in Lamborghini, je pred kratkim potrdil prihod Hyundajevega poltovornjaka. Serijska verzija naj bi luč sveta ugledala že čez dobro leto dni, pri čemer naj bi se dodobra naslanjala na koncept Santa Cruz, ki so ga pokazali že leta 2015.

Pri Hyundaju imajo s prihajajočim poltovornjakom smele načrte, saj so omenjena vozila precej popularna na ameriškem trgu. Z njim bodo sicer iskali konkurenco med tako imenovanimi »kompaktnimi« poltovornjaki, med katere spadajo v ZDA modeli, kot sta npr. Ford Ranger in Toyota Tacoma. Kasneje naj bi se na trgu pojavil še njegov tehnični dvojček znamke Kia, ki pa naj bi bil oblikovno dovolj samosvoj.

Ali se bosta oba modela pojavila na tudi na evropskem trgu, pa zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Scala razkriva svoje adute
Četrt stoletja unikatnih slovenskih avtomobilističnih koledarjev