Novice

Škoda Scala razkriva svoje adute

Nekaj dni pred pred premierno predstavitvijo so pri Škodi pričeli z razkrivanjem podrobnosti novega modela Scala.

Tokrat so predstavili nekaj podrobnosti o njeni notranjosti. Kot je znano, so pri zasnovi novega modela sledili študiji Škoda Vision RS, ki so jo predstavili v letošnjem letu. Tudi zasnova notranjosti novega modela sledi zgledu omenjene študije in ponuja za Škodo značilno sintezo ergonomije in emocionalnosti. Po besedah Norberta Weberja, vodje oblikovanja pri Škodi, bo model Scala prvi avtomobil serijske proizvodnje z novim konceptom notranjosti. Dodal je še, da z novimi barvnimi kombinacijami in materiali uvaja posodobljen oblikovalski slog ter je prvi korak v oblikovanju nove identitete znamke Škoda.

Armaturno ploščo in sprednje vratne obloge pokriva kakovostna mehko oblazinjena površina, sestavljena iz svojevrstne strukture, ki spominja na kristale. Tovrstni videz naj bi tudi v prihodnosti zaznamoval slog znamke. Središče notranje zasnove predstavlja 9,2-palčni zaslon, ki omogoča optimalen pregled nad informacijami vozniku in ostalim potnikom. Prostostoječi sredinsko nameščen zaslon z največjimi merami v tem avtomobilskem segmentu obdaja karakterna linija, ki sledi zunanjim linijam motornega pokrova in pod njim ustvarja ergonomski naslon za dlan ob upravljanju zaslona na dotik.

Klimatsko napravo upravljamo preko lahko dosegljivih tipk, na optimalnem dosegu rok pa so postavljene tudi tipke sistema start-stop, sistema za izbiro voznega profila in parkirnega sistema s krmilno avtomatiko, ki so vgrajene neposredno pred prestavno ročico. Optično širino poudarjajo še prezračevalne šobe, ki na zunanjih straneh segajo v vrata in dajejo občutek prostornosti.

Svetovna premiera novega Škodinega modela Scala bo 6. decembra v izraelskem Tel Avivu. Predstavitev si bo možno v živo ogledati na platformi Škoda Storyboard in preko različnih Škodinih kanalov na družbenih omrežjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda Scala razkriva svoje adute"


rhino
5 leta 4 meseci nazaj

“Kako je kaj tvoj nova Scala?”
“Vceraj vredu, danes pa malo bolj rumeno” 😀

 
Prenovljeni Prius bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom
Hyundai vstopa v razred poltovornjakov