Novice

Toyota C-HR pripravljena za boj z Nissan Jukeom

Nov koncept, ki so ga predstavili pri Toyoti, odkrito nakazuje naskok japonskega proizvajalca na razred križancev, ki mu kraljujeta Nissana Juke in Qashqai. Koncept C-HR bo uradno razkrit na avtomobilskem salonu v Parizu.

Že pred mesecem so nas pri Toyoti dražili s fotografijo, kjer so pokazali le obris zadnjih in prednjih luči. Pred uradno predstavitvijo, ki bo tretjega oktobra, pa so sedaj v javnost poslali še dve popolnoma razkriti fotografiji.

C-HR povzema videz kupejevskega križanca, ki odkrito napoveduje boj z dvema prodajno zelo uspešnima Nissan Juke in Qashqai. Je bolj športne narave kot RAV4 in ima veliko oblikovalskih elementov iz športne GT86, za povrh pa so konceptu dodali še nekaj atraktivnih elementov za udarnejši končni vtis. Koncept C-HR povzema trenutne ”diamantne” oblikovalske smernice, katere bodo krasile tudi prihodnje Toyotine modele. Zunanji videz je, tako kot vedno pri konceptnih vozilih, navdušujoč, a so Japonci zagotovili, da bo velikoserijski križanec tudi v svoji končni podobi na las podoben konceptu, ki se lahko pohvali s plavajočo streho, skritimi kljukami in futurističnimi LED svetili.

V konceptu C-HR je, kot gre pričakovati od Toyote, vgrajen  hibridni pogonski sklop, vendar pred uradno predstavitvijo ne razkrivajo njegovih tehničnih specifikacij.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Car. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundaijevo avtomobilsko mesto v Seulu
Sistem start/stop lahko škoduje vašemu akumulatorju