Novice

Imena modelov Jaguar in Land Rover za prihodnost

Tudi v skupini Jaguar Land Rover so se odločili za spremembe na področju poimenovanja njihovih prihajajočih modelov, da bi kar najbolje vključili elektrificirane pogonske različice.

Če je nedavna najava spremenjenega poimenovanja modelov znamke Audi dvignila kar nekaj prahu, bo precej lažje doumeti, kaj pomeni nova oznaka avtomobilov znamk Jaguar in Land Rover. Tudi v njihovem primeru namreč s prihodom električnih pogonov klasična izbira oznak na podlagi delovne prostornine motorja ne bo več ustrezna za splošno uporabo.

range-rover-velar-22-1600x1067Začetnik nove nomenklature naj bi postal Jaguar E-Pace v letu 2018, pri čemer bo črka v oznaki modela pomenila vrsto pogonskega goriva, številka pa ponazarjala moč pogonskega sklopa v konjskih močeh po metrični definiciji. V praksi pa smo novo oznako lahko opazili že na Range Roverju Velar, ki smo ga ta teden spoznavali na slovenski predstavitvi.

Oznaka “D180” na zadku bo tako nameščena na dizelski E-Pace s 180 konjskimi močmi, medtem ko bi bil po klasičnem poimenovanju enak E-Pace deležen oznake “20d”. Bencinski modeli bodo imeli v oznaki črko P, električne izvedenke vozil Jaguar in Land Rover pa bodo na prvem mestu nosile črko E, pri čemer bo začetnik vrste model I-Pace, ki prihaja na trg v letu 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Imena modelov Jaguar in Land Rover za prihodnost"


Bucko99
6 leta 6 meseci nazaj

Nič novega, to je uporabljala že Zastava pri modelu Yugo …

INFINITI
6 leta 6 meseci nazaj

AUDI-jeva nomenklatura bo bedasta, dočim JLR bo imel popolnoma jasno in pametno narejen sistem označevanja

 
Rezultati letošnjega testa zimskih pnevmatik
Retro električni kupe Honda Sports EV