Novice

Inception bo vpogled v električno prihodnost znamke Peugeot

Francoska znamka naj bi v prihodnjih tednih predstavila nov električni koncept kot demonstracijo vizije znamke za prihodnjo generacijo njihovih električnih modelov.

Generalna direktorica znamke Peugeot Linda Jackson je na avtomobilskem salonu v Parizu napovedala skorajšnjo predstavitev konceptnega vozila Inception, ki naj bi razkrilo vizijo znamke za prihodnjo generacijo vozil na konstrukcijskih osnovah, namenjenih zgolj električnemu pogonu.

Po njenih besedah bo leto 2023 za Peugeot električno leto, saj bo od prihodnjega leta dalje pri vseh modelih znamke Peugeot možno izbrati vsaj eno elektrificirano različico. Dodaja še, da nameravajo v naslednjih dveh letih pospešeno elektrificirati njihovo paleto vozil, obenem pa bodo predstavili pet novih popolnoma električnih modelov.

Vsak model iz njihove ponudbe naj bi imel po letu 2025 tudi popolnoma električno različico, vzporedno pa se pri Peugeotu pripravljajo na predstavitev nove generacije električnih modelov, zasnovanih na namenskih električnih platformah. Uvod v njihovo vizijo prihodnosti bo predstavljalo razkritje najavljenega koncepta Inception, s katerim se bo pričela nova doba 100-odstotno električnih vozil znamke Peugeot. S konceptom želijo pokazati prednosti novih konstrukcijskih osnov, ki bodo omogočile drugačne temelje celotne avtomobilske izkušnje, spremenjen oblikovalski pristop pa bo še dodatno poudaril značilnosti njihovih modelov – mačjo držo in prepoznaven svetlobni podpis v obliki sledi treh levjih krempljev. Temeljitih sprememb bo deležna tudi notranjost naslednje generacije modelov, ki bo z novo zasnovo voznikovega okolja Peugeot i-Cockpit ponujala nadgrajene digitalne in fizične izkušnje.

Da gre za nov začetek, simbolično razkriva že njegov naziv Inception oziroma “začetek”. Pri znamki Peugeot še obljubljajo, da bodo do leta 2030 vsi modeli znamke, ki bodo v prodaji na evropskem trgu, 100-odstotno električni.

Avtomobilizem.com (Vir in logo: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Inception bo vpogled v električno prihodnost znamke Peugeot"


xxl
1 leto 6 meseci nazaj

“Pri znamki Peugeot še obljubljajo, da bodo do leta 2030 vsi modeli znamke, ki bodo v prodaji na evropskem trgu, 100-odstotno električni.” Strel v koleno?

1 leto 6 meseci nazaj

Hoteli so rečt, da če nau francoska vlada nakazala eure, da bodo šli v stečaj.

 
Pobuda za uvedbo predmeta Prva pomoč in zdravje v šolski program
Električni Rolls-Royce Spectre uresničuje prerokbo