Novice

Peugeot s široko paleto električnih vozil

Prihodnje leto bo za francosko znamko predvsem v znamenju elektrifikacije, saj napovedujejo bogato ponudbo elektrificiranih vozil v Evropi.

Od prve polovice prihodnjega leta naj bi bili vsi modeli znamke Peugeot že na voljo z enim ali več elektrificiranimi pogonskimi sklopi, ob tem pa pri znamki poudarjajo, da bo njihova paleta tovrstnih vozil najbogatejša v Evropi.

Kupcem nameravajo ponuditi širok izbor električnih koles, kombiniranih vozil, e-skuterjev in osebnih vozil, s čimer bodo naredili dodaten korak proti cilju zmanjševanja emisij, do leta 2030 pa naj bi v Evropi prodajali le še 100-odstotno električna vozila. Svojo ponudbo bodo dodatno razširili z uvedbo novih hibridnih motorjev, ki bodo najprej na voljo v modelih 3008 in 5008, baterijsko gnanim različicam modelov e-208 in e-308 pa naj bi se že kmalu pridružile različice s pogonom na vodikove gorivne celice ter priključni hibridi z dvo- ali štirikolesnim pogonom. Novo generacijo hibridnih pogonskih sklopov bo sestavljal bencinski motor PureTech s 100 kW, povezan z elektrificiranim menjalnikom z dvojno sklopko, ki bo v kombinaciji z 48-voltno baterijo (ob do 15 odstotokov nižji porabi) omogočal en kilometer električne vožnje pri nizkih hitrostih.

Pri Peugeotu bodo razširili tudi ponudbo priključno-hibridnih modelov – modela 308 in 308 SW bosta na voljo s pogonskima sklopoma moči 180 kW in 225 KM in z do 60 km vožnje v električnem načinu. Peugeot 3008 bo ponujal priključno-hibridne motorje z močjo 225 KM ali 300 KM, Peugeot 508 pa bo v obeh različicah na voljo s priključno-hibridnim pogonskim sklopom z 225 KM moči ali kot športna različica Peugeot Sport Engineered s 360 KM in štirikolesnim pogonom.

S pričetkom prodaje karavanske različice modela e-308 SW Peugeot postaja eden prvih proizvajalcev, ki bodo imeli v svoji ponudbi baterijsko gnan električni karavan. Poganjal ga bo pogonski sklop s 115 kW (156 KM) moči in deklarirano porabo 12,7 kWh na sto prevoženih kilometrov (WLTP) ter 400 km dosega z enim polnjenjem. Osvežitve je bil deležen tudi električni e-208, ki dobiva nov električni motor in še več dosega.

Električno ponudbo francoskega avtomobilskega proizvajalca bodo zaokrožili še modeli e-408, e-Traveller ter e-2008 in e-Rifter, novi Peugeot e-Expert Hydrogen s pogonom na vodikove gorivne celice pa bo na voljo s 100 kW moči in 260 Nm navora ob dosegu do 400 km. Pri francoski znamki nisi pozabili niti na ljubitelje dvokolesnikov, saj bodo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavili električni skuter e-Streetzone, ki bo v varčevalnem načinu omogočal do 112 km dosega z enim polnjenjem.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in grafika: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peugeot s široko paleto električnih vozil"


Blinder
1 leto 7 meseci nazaj

ja, potem pa bodo pod mizo dalje prodajali model 208 z bencinskim motorjem za pravne osebe

 
Audi R8 bo zadnji z motorjem V10
Posodobitev za Mercedes-Benzova razreda A in B