Novice

Peugeot za pariški avtomobilski salon pripravlja tri premiere

Pri francoski znamki potekajo še zadnje priprave na predstavitev novosti na avtomobilskem salonu v Parizu.

Po štirih letih premora se prihodnji teden ponovno odpirajo vrata avtomobilskega salona v Parizu, ki bo potekal na prizorišču Porte de Versailles. Na 900 m2 velikem razstavnem prostoru bo v skladu s sloganom “Vpričo privlačnosti je vse lepše” svoje novosti predstavil tudi Peugeot, ki poleg treh svetovnih premier napoveduje še bogat spremljevalni program.

Najbolj se veselijo predstavitve novega Peugeota 408, ki bo razstavljen v prozorni in vrtljivi sferi, ki so jo poleti za kratek čas snemanja video posnetkov že postavili v muzeju Louvre-Lens. Novi Peugeot 408 s svojo silhueto na edinstven način vstopa v vrh avtomobilskega segmenta C kot prvi tovrstem model v zgodovini znamke in na aktualnem avtomobilskem trgu. Na voljo bo z dvema priključno-hibridnima pogonskima sklopoma moči 180 in 225 KM, pri katerih so se inženirji z inteligentno elektrifikacijo osredotočali na učinkovitost in emocije, ki jih ponuja vožnja novega Peugeota 408.

Svetovni javnosti bo premierno predstavljen tudi električni e-208, ki dobiva zmogljivejši električni pogonski sklop, poznan iz modela e-308 (115 kW/156 KM), in baterije nove generacije, ki bodo ob deklarirani porabi 12 kWh/100 km omogočale več kot 400 kilometrov vožnje z enim polnjenjem.

Ker pri Peugeotu niso pozabili niti na ljubitelje dvokolesnikov, za pariški avtomobilski salon napovedujejo še premiero novega električnega skuterja Peugeot e-Streetzone, ki bo na voljo z eno ali dvema baterijama in največjim dosegom do 112 km z enim polnjenjem v načinu Eco.

Poleg tega bodo predstavili še inovativni dirkalnik Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, ki od letošnjega julija tekmuje na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu (WEC) v kategoriji Le Mans Hypercar, z njim pa nameravajo sodelovati tudi na stoti izvedbi dirke 24 ur Le Mansa. Poganja ga hibridni pogonski sklop, ki ga sestavlja kombinacija bencinskega V6 motorja z dvema turbinama (707 KM) zadaj in električnega motorja z 272 KM spredaj. Ob bok zmogljivemu dirkalniku bodo postavili tudi model 508 PSE v karavanski izvedbi, ki ga je razvila ista ekipa in ki ga poganja hibridni pogonski sklop s 360 KM in pogonom na vsa štiri kolesa.

Predstavili bodo še srednje veliko gospodarsko vozilo s pogonom na vodikove gorivne celice e-Expert Hydrogen, njihovi strokovnjaki za gorivne celice pa bodo prisotni na posebnem delu razstavnega prostora. Novi Peugeot e-Expert Hydrogen, ki ob 400 km dosega ponuja 100 kW moči in 260 Nm navora, bo možno tudi preizkusiti v sklopu polurne testne vožnje okoli razstavišča.

V okviru sejemskega dogajanja pripravljajo še vrsto animacijskih dogodkov s slavnimi osebnostmi in bogat program, ki bo tistim, ki ne morejo obiskati avtomobilskega salona v Parizu, digitalno dostopen preko platforme LeSalon.Peugeot.fr.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropske avtomobilske proizvajalce skrbi padec prodaje
Nissan s partnerji konzorcija Next-E za dostopnejšo električno mobilnost