Novice

Ineos Grenadier želi nadaljevati zgodbo izvirnega Defenderja

Pred vami so fotografije zunanjosti Ineosa Grenadierja, trpežnega terenca z eno samo nalogo: navdušiti in zvabiti k sebi privržence klasičnega Defenderja prve generacije.

Če še niste slišali za avtomobilskega proizvajalca Ineos niste prvi. Ineos namreč doslej ni nastopal v vlogi proizvajalca avtomobilov, ga pa pozna cel svet kot enega vodilnih proizvajalcev kemikalij. Ustanovitelj Ineosa, Jim Ratcliffe, je opazoval, kako je Land Rover upokojil Defender prve generacije. Ko je bilo jasno, da nameravajo Britanci drugo generacijo Defenderja premakniti v premijski segment, je opazil izpraznjeno tržno nišo izjemno zmogljivega in visoko uporabnega terenca. Zato se je odločil vskočiti s svojim izdelkom. Poimenoval ga je Grenadier, ime pa naj bi si sposodil od istoimenskega puba v Londonu, kjer se je Ratcliffu porodila ideja in jo je tudi sklenil uresničiti.

Podobnost Grenadierja z Defenderjem in nenazadnje tudi prvo generacijo Mercedes-Benzovega razreda G je očitna. Poudarjeno škatlasto-terenska podoba s pokončno masko motorja, okroglimi glavnima žarometoma na blatnikih in dodatnima žarometoma, integriranima v masko motorja. Kot prvi Defender in originalni razred G je bil tudi Grenadier zasnovan z idejo biti kar najbolj trpežen in uporaben. Lep dokaz temu naj bi bila večina elementov avta, ki so jih zasnovali z mislijo na to, da bi jih bilo možno uporabiti tudi kot stopnico, brez tveganja, da bi jih pri stopanju ali sestopanju poškodovali. Dodatno so tudi na streho vgradili vzdolžne nosilce, na katere je moč pritrditi tovor, brez potrebe po namestitvi dodatnega ločenega prtljažnika. Na zadku na fotografijah predstavljenega modela je videti še nadomestno kolo, okrogle luči, ploščo za zaščito podvozja in lestev za dostopanje do strehe.

Notranjosti nam Ineos še ni pokazal, kar nakazuje na to, da ta ali še nima svoje finalne podobe ali pa so jo zadržali zase z namenom vzdrževanja napetosti pričakovanja še naslednjih nekaj mesecev. Kakorkoli že, govori se, da bo močno oprta na sestavne dele BMW-jev, z juga Nemčije pa naj bi prišel tudi zaenkrat edini poznani pogonski sklop. Tega naj bi predstavlja BMW-jev vrsti turbošestvaljnik, ki pa naj bi mu prilagodili krmilno elektroniko in s tem značaj motorja Ineosu po godu. Menjalnik bo klasični avtomatski ZF z osmimi prestavami, pogon pa štirikolesni, z opcijo dodajanja zapor v posameznih diferencialih proti doplačilu.

Ker sami nimajo znanja in izkušenj, so se pri Ineosu odločili za potrebe razvoja in zelo verjetno na koncu tudi same proizvodnje obrniti po pomoč k priznanemu podjetju na tem področju. Za prvi del, razvoj in kvalifikacije novinca, bodo v naslednjem letu dni strokovnjaki Magne-Steyr in Ineosa prevozili s prototipi okoli 1,8 milijona testnih kilometrov.

Začetek prodaje je zaenkrat še zastavljen za drugo polovico leta 2021. Cene sicer še niso definirane, a naj bi Ineos ciljal na raven pod 30.000 evrov, s čimer naj bi se spogledoval z Jeepom Wranglerjem in bil okoli deset tisoč evrov cenejši od aktualnega Defenderja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Ineos.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ineos Grenadier želi nadaljevati zgodbo izvirnega Defenderja"


frgo
3 leta 8 meseci nazaj

trpežnost, bmw, turbo šestvaljnik, avtomatski menjalnik, elektronika, 30.000 evrov… iz tega nabora izberi poljubne besede, ki ne pašejo skupaj

 
Prenovljeni Volkswagen Tiguan tudi s tehnologijo priključnega hibrida
Novi Suzuki Across s hibridno tehnologijo dopolnjuje ponudbo v razredu križancev