Novice

Novi Suzuki Across s hibridno tehnologijo dopolnjuje ponudbo v razredu križancev

Suzuki predstavlja novega športnega križanca, zasnovanega na Toyotini osnovi, kot prvi model, ki je nastal v sklopu sodelovanja obeh podjetij.

Robustno zasnovani športni križanec združuje terenski značaj modelov tega segmenta s športnostjo, ki jo med drugim poudarja tudi sprednja maska z veliko odprto rešetko. Prav videz sprednjega dela predstavlja največjo razliko v primerjavi s Toyoto RAV4, ki je njegova osnova. Suzuki Across je namreč prvi model, narejen na podlagi sklenjenega partnerstva podjetij Toyota in Suzuki.

Zasnova zunanjosti predstavlja drzen in športen dizajn novega modela z izraženimi linijami ter robustnejšim videzom, ki ga poudarjajo poudarjene obrobe blatnikov in 19-palčna aluminijasta platišča s črnim sijajem ter izrazitim poliranim videzom. Videz sprednjega dela zaokrožijo LED dnevne luči ter izpopolnjeni LED žarometi s sistemom samodejnega uravnavanja dolžine svetlobnega snopa, ki združujejo kratke in dolge luči. Izbirati bo možno med šestimi barvnimi odtenki (biserno bela, mineralna črna, kovinsko srebrna, mineralna rdeča, kovinsko siva  in mineralna temno modra).

Ob dolžini 4.635 mm, širini 1.855 mm ter višini 1.690 mm novi Across v notranjosti ponuja dovolj prostora ter daje občutek udobja in prestiža, poudarjenega s kakovostnim oblazinjenjem in uporabo kvalitetnih materialov. Za zabavo in podajanje informacij bo skrbel multimedijski sistem z 9-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo s sistemi Apple CarPlay in Android Auto ter MirrorLink. Prtljagi je že v osnovi namenjenih 490 litrov prostora, ki ga je možno povečati do dobrih 1.600 litrov.

Priključno-hibridni pogonski sklop sestavlja 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor s 136 kW (185 KM) moči ter 227 Nm navora v kombinaciji z dvema električnima motorjema (sprednji – 134 kW / 270 Nm, zadnji 40 kW / 121 Nm), ki obenem predstavljata osnovo naprednemu sistemu štirikolesnega pogona 4×4 E-Four v povezavi avtomatiko E-CVT. Električno energijo naj bi zagotavljala litij-ionska baterija s kapaciteto okrog 18 kWh, ki je nameščena v dnu vozila in naj bi omogočala do 75 km čiste električne vožnje.

Pri novem modelu so seveda poskrbeli tudi za varnost, ki jo zagotavlja paleta sodobnih varnostnih in asistenčnih sistemov, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili, sistemom za ohranjanje voznega pasu ter aktivnim tempomatom.

S prodajo na področju Evrope naj bi pričeli letošnjo jesen, ko naj bi poleg več podrobnosti razkrili tudi cene.

Avtomobilizem.com (Vir: Suzuki, Carscoops. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Suzuki Across s hibridno tehnologijo dopolnjuje ponudbo v razredu križancev"


3 leta 9 meseci nazaj

Sprašujem se kaj je point tega?

enstot
3 leta 9 meseci nazaj

“Suzuki predstavlja novega športnega križanca, zasnovanega na Toyotini osnovi”. Pa daj ne se smešit. Ta avto JE TOYOTA RAV4 in ni nov križanec. Vsa razlika je zgolj v prednji plastični maski, kar pravzaprav ni nobena razlika. Nehajte oponašati reklamne prospekte!

 
Ineos Grenadier želi nadaljevati zgodbo izvirnega Defenderja
Land Rover Defender Hard Top nadomešča sedeže s tovornim prostorom