Novice

Infinitijev retro dirkalnik je prava paša za oči

Tako kot številni proizvajalci vozil z bogato in dolgo dirkaško zgodovino, se je tudi Infiniti poklonil preteklosti s konceptom Prototype 9, ki ga bodo pokazali na petičnem dogodku Pebble Beach Concours d’ Elegance.

Čudovito izdelan koncept spominja na dirkalne stroje iz 30. let prejšnjega stoletja in pooseblja vse lastnosti njihovih dirkalnikov iz preteklosti, vendar ima v sebi tudi nekaj sodobnosti.

A tukaj pride do zadrege, saj je Infiniti nastal šele leta 1989 in pravzaprav nima dolgoletne zgodovine, niti v dirkanju ne. Zakaj so torej naredili ta izjemen retro dirkalnik? ”Začelo se je kot preprosta misel. Kaj, če bi našli avtomobil, na skrajnem severnem delu Japonske, ki je zakopan globoko v kakšnem skednju in je skrit očem več kot 70. let? Kaj, če bi našli seme strasti naše velike nagrade Japonske in moč ter umetnost današnjega Infinitija? Kako bi izgledalo takšno odkritje?” je pojasnil Alfonso Albaisa, višji podpredsednik globalnega oblikovanja.

Rezultat odgovorov na ta vprašanja je Prototype 9. Gre za nepričakovan produkt tovarniškega oblikovalskega studija Atsugi, ki so ga po ogledu prvih načrtov v obratu Oppama odobrili vodilni pri Nissanu. V izdelavo se je vključila še Nissanova divizija Autech in nastala je posebna oblikovalska ekipa, ki je združila moderen vidik proizvodnje s tradicionalnim ročnim oblikovanjem ter sestavo. Za primer: zadek je bil oblikovan ročno, a je nameščen na lasersko izrezan kos kovine.

Kombinacija starega in novega se nadaljuje tudi pri pogonskem sklopu. Vgrajen je povsem električen pogonski sklop, kjer zadaj nameščeni elektromotor ustvari vsega 110 kilovatov in 320 njutnmetrov navora. To se ne sliši veliko, toda zaradi majhne mase (890 kilogramov) se koncept do stotice požene v 5,5 sekundah.

Infiniti bo koncept uradno razkril prihodnji teden v Pebble Beachu na dogodku Concours d’Elegance.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bi Cupra lahko postala Seatova samostojna podznamka?
Volkswagen je Golfu namenil šibkejši 1,5-litrski agregat TSI