Novice

Bi Cupra lahko postala Seatova samostojna podznamka?

Seat, član skupine Volkswagen, je pred kratkim zaščitil serijo različnih imen in logotipov, ki bi lahko napovedovali samostojno pot športne oznake Cupra. Podznamka bi z vstopom na samostojno pot sledila primeru športnih oddelkov Audi Sport, Mercedes-Benz AMG in Volvo Polestar.

V dokumentaciji ostaja ime Cupra nespremenjeno, vendar je postavljeno ob agresivno oblikovan znak, ki ga do sedaj še nismo videli. S pomočjo dodatne oznake želijo športni znamki vdihniti več športne samostojnosti. Hkrati so zaščitili tudi imena Tango, Salsa in Bolero, ki so jih v preteklosti nosili Seatovi športni koncepti v različnih segmentih.

Koncept Salsa je v preteklosti močno spominjal na športnega Leona, še več, leta 2000 so ravno s tem konceptom Španci napovedali novo generacijo Leona. Koncept Bolero se nam je predstavil v obliki mišičaste limuzine, z diskretnimi zadnjimi vrati in nekoliko kupejevskim profilom. Najmanjši izmed treh konceptov je bil Tango, ki so ga leta 2001 razkrili na salonu v Frankfurtu, kjer je požel veliko zanimanja. Brezstrešni roadster je bil v igri kot konkurenca Mazdi MX-5. Kakorkoli, nobeden izmed konceptov ni prišel do proizvodnjih trakov.

Seatova širitev oznake Cupra se nadaljuje s prihodom Atece, ki naj bi na ceste zapeljala na začetku prihodnjega leta. Sledila bodo še druga vozila, od tega naj bi bil prihodnji model brutalna kombilimuzina Leon Cupra R. Zaščitene so tudi oznake, kjer je črka R vpeta v kockasto zastavo. Žal španski proizvajalec ne razmišlja o manjših športnih modelih. Nova generacija Ibize bo ostale brez športne različice, za model Mii pa je pravzaprav nikoli niso načrtovali, kljub temu, da je v preteklosti že obstajala Arosa Sport in da Volkswagen pri Up!-u ponuja različico GTI.

Seat je z uradno izjavo sicer hitro zmanjšal pomembnost zaščite: ”Seat nenehno registrira potencialna imena za prihodnje modele. To je običajen postopek, ne le za Seat, temveč tudi za druge avtomobilske in potrošniške znamke. Imena, ki jih registrira Seat, niso nujno oznake bodočih modelov, vendar so lahko imena, ki bi jih radi imeli za rezervo. Za vsak primer imamo zaščitenih veliko imen.”

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jeva igriva napoved novega X2
Infinitijev retro dirkalnik je prava paša za oči