Novice

Infinitijeva študija Prototype 10

Potem ko so pred tednom dni objavili podrobnejši pogled na novo konceptno vozilo, so pri Infinitiju v Montereyu pokazali podobo novega konceptnega vozila, poimenovanega Prototype 10.

Prototype 10 naj bi v podobi predstavljal znamkin pogled na prihodnost, ki jo vidijo v popolni elektrifikaciji. Iz prikazanega je razvidno, da so se po retro izgledu lanskoletnega koncepta Prototype 9 letos spet vrnili nazaj k modernejšim smernicam oblikovanja. Aerodinamičen sprednji del s skoraj nevidnimi žarometi in znamkinim logotipom se preko dolgih bočnih linij nadaljuje v zaobljen zadek, nad odprtim voznikovim prostorom, ki ga ščiti majhno vetrobransko steklo, pa se nad sedežem nadaljuje zračni usmerjevalnik trikotne oblike. Fotografij notranjosti niso razkrili, so pa pojasnili da je voznikov prostor urejen minimalistično, z majhno instrumentno ploščo in športnim volanom, piko na i pa dodajo rdeči kontrastni šivi. Pogonski del naj bi predstavljal močan elektromotor in zmogljiv paket baterij, več podrobnosti pa zaenkrat še ni znanih.

Vodja oblikovalskega oddelka Karim Habib je v intervjuju pred pričetkom tedna avtomobilizma v Montereyu pojasnil, da so za izdelavo koncepta, od skice do končnega izdelka, potrebovali samo štiri mesece. To je bilo, seveda ob trdem delu in mnogih neprespanih nočeh, izvedljivo tudi zaradi sodelovanja njihovih oblikovalcev na treh kontinentih, tako da je delo potekalo praktično neprekinjeno. Na Japonskem so prevzeli vodenje projekta, večino oblikovalskega dela je bilo opravljenega v Veliki Britaniji, medtem ko je izdelava potekala v njihovem kalifornijskem oddelku.

Koncept je na ogled na tednu avtomobilizma v kalifornijskem Montereyu, Roland Krueger, vodilni mož znamke Infiniti, pa je ob tej priložnosti dejal, da Prototype 10 označuje prelomnico elektrifikacije pri njihovi znamki in dodal: “Že v bližnji prihodnosti bodo naši avtomobili ponujali zmogljivost, daljši doseg in inteligentno upravljanje z energijo.”

Avtomobilizem.com  (Vir: Infiniti, Carscoops, Motor Trend. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kalifornijsko sonce je posijalo tudi na novi BMW Z4
ABS praznuje okroglih 40 let