Novice

Kalifornijsko sonce je posijalo tudi na novi BMW Z4

V sklopu dogodka Pebble Beach je BMW premierno pokazal roadster Z4, ki prihaja na naše ceste prihodnje leto.

Vsi ljubitelji vozil znamke BMW, ki se že nekaj časa sprašujejo, kakšna bo serijska različica novega Z4, so končno prišli na svoj račun. Model sledi oblikovalskim smernicam znamke, sprednji del je dobil nekaj ostrejših potez, širše ledvičke in večje odprtine za zajem zraka, videz pa poudarijo novi LED žarometi s prilagodljivim snopom. Na zadku najprej opazimo vitke zadnje luči, športnost pa poudarijo odprtine v zadnjem odbijaču, ki se razteza nad dvojno izpušno cevjo. Ena večjih sprememb, ki jih je deležen novi Z4, je ponovna uvedba zložljive platnene strehe, ki poleg povečanja razpoložljivega prostora v prtljažniku pripomore tudi k nižji masi vozila.

V notranjosti je voznikovo okolje sestavljeno iz digitalnega prikazovalnika in športnega trikrakega usnjenega volana. Za prikaz informacij bo na voljo multimedijski sistem iDrive, opazna pa so tudi pedala z dodatki iz nerjavečega jekla.

Razstavljena izvedba M40i First Edition je deležna še nekaj dodatne opreme. Obarvana bo v posebno nianso kovinske oranžne barve Frozen, ob črni platneni strehi pa bodo tudi pokrovi vzvratnih ogledal obarvani v črno. Videz bodo zaokrožili prilagodljivi matrični LED žarometi in 19-palčna platišča iz aluminija, obarvana v različnih odtenkih. Notranjost bodo oplemenitili črni usnjeni sedeži Vernasca, ambientalna osvetlitev in premijski zvočni sistem Harman Kardon, vozniku pa bo med drugim v pomoč prikazovalnik na vetrobranskem steklu.

Pod motornim pokrovom se nahaja 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki razvije 250 kW (340 KM), moč pa se na zadnja kolesa prenaša preko diferenciala M Sport. Novi kupe pospeši iz mirovanja do 100 km/h v 4,6 sekundah, za varno zaustavitev so vgrajene zavore M Sport, dobro lego na cesti pa zagotovita športno vzmetenje in enakomerna porazdelitev mase med obe osi.

Več podrobnosti o motornih različicah in paketih opreme ostalih različic modela Z4 bo znanih konec septembra, pred predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Parizu. Pričetek prodaje je načrtovan v pomladnih mesecih prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com  (Vir: BMW, Carscoops.   Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lamborghini Aventador SVJ kot demonstracija ukročene moči
Infinitijeva študija Prototype 10