Novice

Intelov nakup podjetja Mobileye je strateški korak za mobilnost prihodnosti

Intel je v ponedeljek oznanil podpis dogovora o nakupu podjetja Mobileye, vodilnega dobavitelja vozniških asistenčnih sistemov in avtonomne tehnologije, po katerem kupnina znaša 15,3 milijard ameriških dolarjev.

Najbolj znan produkt podjetja Mobileye je tehnologija EyeQ, ki uporablja programsko opremo za prepoznavanje podob kot osnovo, s katero lahko samovozeči avtomobili zaznavajo svojo okolico. Podjetje trenutno sodeluje z več kot dvajsetimi avtomobilskimi proizvajalci in dobavitelji v avtomobilski industriji, z Intelom pa so združili moči na projektu razvoja samovozečih avtomobilov znamke BMW.

Z razvojem tehnologij za samodejno vožnjo vztrajno narašča tudi količina podatkov, ki naj bi jo bili računalniki v vozilih sposobni obdelati – med viri podatkov so visokoločljivostni zemljevidi 3D, komunikacija med vozili (V2V) oziroma med vozili in infrastrukturo (V2I) ter napredni sistemi spremljanja okolice. Poleg obdelave zajetih podatkov bodo zmogljivi in zanesljivi računalniki morali s pomočjo umetne inteligence sprejemati odločitve o nadzoru vozil.

Intel bo z nakupom senzorske tehnologije podjetja Mobileye utrdil svoj položaj na tržišču, pri čemer bo združeno podjetje obvladovalo različna področja, kot so povezljivost, računalniška prepoznava podob, podatkovni centri, povezovanje senzorjev, zmogljiva obdelava podatkov, lokalizacija in kartografija, strojno učenje in umetna inteligenca.

Intel bo v sklopu dogovora preselil svoj oddelek za samovozeče avtomobile na sedež podjetja Mobileye v Izrael, združena ekipa pa bo delovala pod vodstvom Amnona Shashue, ustanovitelja in glavnega tehničnega strokovnjaka podjetja Mobileye.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Intel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Povsem električno gnani Volvo prihaja leta 2019
Mazdini modeli kmalu z integracijo Apple CarPlay in Android Auto