Novice

Povsem električno gnani Volvo prihaja leta 2019

Potem ko v zadnjem času večina avtomobilskih proizvajalcev množično razkriva serijske izvedbe električno gnanih štirikolesnikov, ki naj bi predstavljali avtomobilsko prihodnost, so pri švedskem Volvu šele v fazi razvoja. Tako naj bi njihov prvi električni avtomobil prišel na ceste šele leta 2019.

Zaenkrat sicer še ni znano, kako se bo prihajajoči električno gnani Volvo imenoval, Švedi so najavili zgolj to, da bo predstavljal neposredno konkurenco Teslinemu Modelu 3, ki spada v avtomobilski segment D. Lex Kerssemakers, prvi mož znamke Volvo v ZDA, je ob tem dodal, da se bo omenjeni model lahko pohvalil s približno 400-kilometrskim dosegom, kar je približno enako kot pri njegovem najresnejšem konkurentu (Tesla 3 naj bi imel pri osnovni verziji okrog 350 km ter pri močnejši okrog 440 km dosega).

Pri Volvu tudi še niso razkrili ali bo šlo pri prihajajočem električnem modelu za povsem samosvoj model, kot npr. pri Chevroletu Bolt, ali zgolj za eno izmed različic obstoječih modelov. Znano je zgolj to, da bo nastal na obstoječi platformi SPA, na kateri je zasnovana Volvova serija 90 (XC90, S90, V90).

Povsem električno gnan Volvo naj bi prišel v salone leta 2019, njegova osnovna cena pa naj bi se v ZDA gibala med 35 in 40.000 dolarji.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Volvo.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW z manjšim dobičkom zaradi vlaganj v nove tehnologije
Intelov nakup podjetja Mobileye je strateški korak za mobilnost prihodnosti