Novice

Ioniq Concept Cabin je Hyundaijeva vizija notranjosti bodočih električnih avtov

Nekaj tednov po najavi, da Korejci ločujejo Ioniq kot izključno baterijsko-električnim modelom namenjeno znamko, so pod njenim okriljem predstavili prav poseben koncept.

Ta se osredotoča na notranjo ureditev električnih vozil prihodnosti. Ioniqova konceptna kabina (Ioniq Concept Cabin) je plod skupnega dela Hyundaijevih razvojnikov in inženirjev LG Electronics.

Osrednje področje konceptne kabine je na strop montiran ukrivljen ogromen zaslon OLED. Poleg izjemne velikosti (v diagonalo meri kar 77 palcev) je druga njegova posebnost, da lahko levi in desni potnik gledata na njem vsak svojo vsebino. Za primere, ko bosta predvajani ločeni video vsebini, si sicer ne znamo točno predstavljati, kako bo lahko prišlo do izraza visokokakovostno ozvočenje z zvočniki, nameščenimi med drugim tudi neposredno v vzglavnike sedežev, saj ne verjamemo, da bi lahko iz njega prihajali dve ločeni zvočni vsebini, brez da bi se ti dve mešali pri vsakem od poslušalcev.

Za čas in svet, kjer pridobiva čistost posameznih površin in prostorov vse večji pomen, so Korejci poskrbeli s čistilnim robotom za tla in UV svetilko v zgornjem delu kabine, ki naj bi skupaj poskrbela za »klinično« čistost kabine prihodnosti. Hyundai je v sporočilu za javnost obljubil tudi skrb za obleke (Clothing Care) in butlerja za čevlje, čeravno dodatnih podrobnosti o obeh niso podali in si zato sami tudi ne znamo točno predstavljati, kaj  zmoreta.

Ioniq Concept Cabin je edinstven in doslej nepredstavljiv pristop do izboljšanja doživetja strank, saj omogoča brezmejne možnosti prilagajanja željam posameznikov različnih potreb in načinov življenja, je v spremni izjavi pojasnil izvršni podpredsednik in globalni vodja marketinga pri Hyundaiu Wonhong Cho.

Ker se zavedamo, da je udejanjenje tovrstnih zasnov notranjosti avtomobilov postavljeno še razmeroma daleč v prihodnost, dovolite da se ozremo v manj oddaljeno prihodnost in vas spomnimo, da bo Ioniq kot samostojna znamka predstavil svoj prvi model Ioniq 5 že prihodnje leto. Baterijsko-električni srednje velik križanec bo oblikovno gradil na temeljih konceptnega Hyundaia 45 EV iz Frankfurta leta 2019. Leto kasneje, torej 2022, sledi Ioniq 6, ki bo limuzina, oblikovno pa naj bi sledil potezam zapeljivega koncepta Hyundai Prophecy. Prevrtimo čas še dve leti naprej v leto 2024, ko se lahko nadejamo Ioniqa 7, ki naj bi bil večji športni terenec.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
508 Sport Engineered je Peugeotov najmočnejši cestni avto doslej
Premiera električnega križanca Volkswagen ID.4