Novice

Premiera električnega križanca Volkswagen ID.4

Volkswagen je pripravil digitalno predstavitev njihovega prvega popolnoma električnega športnega križanca brez lokalnih emisij, ki naj bi ga proizvajali z nevtralno bilanco CO2.

Volkswagen ID.4 kot predstavnik razreda kompaktnih križancev vstopa v najhitreje rastoči tržni segment na svetu in naj bi kupce navdušil z učinkovitim električnim pogonom, prostorno notranjostjo, energičnim dizajnom in najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi.

Videz zunanjosti se v skladu z oblikovalskimi prijemi znamke na področju električnih modelov ponaša s čistimi, tekočimi linijami in atletskimi proporci, ki omogočajo dobro aerodinamiko (Cd 0,28) za kar največjo učinkovitost. Mogočnost terenske zasnove poudarijo 21-centimetrska oddaljenost od tal in 21-palčna platišča. Že v osnovni izvedbi  so sprednji žarometi in zadnje luči skoraj v celoti v tehniki LED, opcijsko pa bodo na voljo tudi interaktivni matrični LED žarometi IQ.Light.

Prostornost notranjosti 4,58 m dolgega in 1,85 m širokega avtomobila se ob medosni razdalji 2,77 m lahko primerja z razred višjimi modeli predvsem zaradi prednosti Volkswagnove modularne platforme MEB. Kratki previsi in baterije, nameščene v dnu vozila, omogočajo obilo prostora potnikom in prtljagi, ki v odvisnosti od položaja naslonjal zadnjih sedežev znaša od 543 do 1.575 litrov. Upravljanje funkcij avtomobila v celoti poteka preko dveh zaslonov, saj v novem modelu ne bomo našli nobenih fizičnih gumbov ali stikal. Za varnejšo in enostavnejšo vožnjo bodo poleg navigacijskega sistema Disscover Pro na voljo tudi asistenčni sistemi iz nabora IQ.Drive ter možnost povezovanja preko spletnih storitev We Connect Start.

Pogonski sklop novega električnega križanca predstavlja električni motor s 150 kW (204 KM), nameščen na zadnji premi, ID.4 pa pospeši iz mirovanja do 100 km/h v 8,5 s ter doseže najvišjo hitrost 160 km/h. Baterijski paket s kapaciteto 77 KWh omogoča do 520 km dosega z enim polnjenjem, merjeno po normativih WLTP. Na hitri polnilni postaji na enosmerni tok (DC) naj bi bilo moč baterijo polniti z močjo do 125 kW, kar pomeni, da bo v približno 30 minutah polnjenja baterija shranila dovolj energije za nadaljnjih 320 km vožnje. Vsem svojim kupcem Volkswagen v sklopu We Charge na trg prinaša  celovit paket storitev za enostavno, povezano in trajnostno naravnano polnjenje električnih avtomobilov.

Kmalu po predstavitvi modela ID.3, Volkswagen s športnim križancem ID.4 širi paleto modelov družine ID, ki naj bi po njihovih načrtih postal električni avto za ves svet, saj naj ga ne bi izdelovali in prodajali le v Evropi, temveč tudi na Kitajskem in kasneje v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ioniq Concept Cabin je Hyundaijeva vizija notranjosti bodočih električnih avtov
Ferrari Omologata je edinstveni primerek s tehniko 812 Superfast