Novice

Ioniq je postal samostojna znamka Hyundaijevih električnih vozil

Skupina Hyundai Motor je v portfelj avtomobilskih znamk Hyundai, Kia in Genesis dodala še Ioniq.

Ime nam je seveda že dobro znano, saj znamka Hyundai z njim označuje svoj model Ioniq, ki ga trenutno prodajajo v treh pogonskih različicah, kot baterijsko-električno, priključno-hibridno ali hibridno vozilo. Po novem pa je Ioniq samostojna znamka, ki naj bi združevala izključno baterijsko električne modele.

Nastanek nove znamke naj bi bil Hyundaijev odgovor na hitro rastoče povpraševanje trga, hkrati pa so naznanili, da imajo v pripravi že tri nove modele. V naslednjih štirih letih naj bi trgu predstavili Ioniq 5, Ioniq 6 in Ioniq 7.

Logika poimenovanja je videti dovolj preprosta, velja pa dodati, da naj bi bili modeli z liho oznako vedno križanci, sodo pa bodo nosile limuzine. V letu 2021 lahko pričakujemo prvi model, Ioniq 5, ki bo po najavi znamke srednje velik križanec, zasnovan na konceptu 45.

Ioniq 6 bo verjetno oblikovno bolj vznemirljiv, saj naj bi ga zasnovali po navdihu koncepta Prophecy, ki je bil že pred časom potrjen za prehod v serijsko proizvodnjo. Njegov prihod so na časovnici umestili v leto 2022. Dve leti kasneje naj bi se pridružil še velik športni terenec Ioniq 7, ki so ga ob razglasitvi samostojne znamke Ioniq z računalniško generirano sliko tudi prvič najavili v družbi prej omenjenih modelov.

Za naštetimi tremi naj bi prišli še novi modeli, vsem vozilom Ioniq pa naj bi bila skupna tema brezčasne vrednosti, po kateri naj bi jih navdihovali pretekli modeli, a bi hkrati služili kot most v prihodnost. Zasnovani bodo na bodoči električni platformi E-GMP, ki bo znamki omogočala preoblikovanje notranjosti v pameten bivalni prostor z izdatno prilagodljivimi sedeži, brezžično povezljivostjo in unikatnimi značilnostmi … 

Sprememba platforme naj bi se odražala tudi v posodobljenih uporabniških vmesnikih, ki naj bi bili preprosti, intuitivni in ergonomsko oblikovani. O njej zaenkrat vemo malo, saj so jo pri proizvajalcu do sedaj omenjali le v povezavi s prihodom novega zmogljivega električnega Kijinega križanca. Razvijali naj bi jo v sodelovanju z Rimcem, njeni najpomembnejši prednosti pa naj bi bili velik doseg in sposobnost hitrega polnjenja.

Zanimivo je, da naj bi Hyundaijev model Ioniq (zaenkrat) na trgu obstal z enakim imenom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Ioniq.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Mercedesovega informacijskega sistema dodaja funkcionalnosti
Od septembra brez Mitsubishijevih športnih terencev na evropskih tleh