Novice

Od septembra brez Mitsubishijevih športnih terencev na evropskih tleh

Potem ko so pri japonskem Mitsubishiju pred časom najavili, da na stari celini do nadaljnjega ne bodo uvajali novih modelov, so sedaj radikalno pohiteli s spremembami. Tako bodo že v naslednjem mesecu povsem ustavili dobavo novih modelov SUV na evropski trg, s čimer so dodobra zagrenili življenja evropskim trgovcem Mitsubishijevih vozil.

Pri japonskem proizvajalcu so pred kratkim dokaj nepričakovano obelodanili, da bodo že z mesecem septembrom povsem zamrznili dobavo njihovih športno uporabnih terencev v evropske salone, kar je dodobra razjezilo pooblaščene trgovce. Modeli ASX, Eclipse Cross in Outlander, ki sicer velja v priključni hibridni različici za najbolj prodajano tovrstno vozilo v Evropi, namreč predstavljajo glavnino Mitsubishijeve prodaje na evropskih tleh (64 odstotkov v letošnjem prvem polletju) ter posledično prinašajo trgovcem daleč največ dobička.

Tako bo od jeseni dalje pa vse do konca leta 2021 moč videti v njihovih salonih zgolj še najmanjši Space Star, ki sicer velja za njihov najbolj prodajan model na stari celini, ter poltovornjak L200. Evropski trgovci so nad odločitvijo proizvajalca izjemno nezadovoljni, saj so bili obveščeni o nameri tik pred zdajci.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Od septembra brez Mitsubishijevih športnih terencev na evropskih tleh"


Novinec1968
3 leta 8 meseci nazaj

Ali to pomeni razprodajo obstoječe zaloge pri naših prodajalcih?

 
Ioniq je postal samostojna znamka Hyundaijevih električnih vozil
Na dan prihajajo podrobnosti sodnega spora med podjetji Ineos in Jaguar Land Rover