Novice

Italijani po novi Fiat v spletno trgovino Amazon

Spletni trgovec Amazon je poskrbel, da so se v ponudbi njihove trgovine znašli tudi avtomobili. Pri tem Fiat sicer ni prvi, je pa najnovejši in nam najbližji; omejeni nabor svojih modelov so ponudili v italijanski različici trgovine Amazon.

V zadnjem času se je za podobno promocijo v manjšem obsegu odločilo kar nekaj proizvajalcev, tako je Seat ponudil omejeno serijo petnajstih vozil Mii by Mango na francoskem Amazonu, Mini pa posebno serijo Mini Cooper S Carbon Edition kupcem indijskega Amazona. Če se vrnemo nekoliko v preteklost, se morda še spominjate tudi prvih poskusov Nissana, ki je kupce vabil, da svojo nakupno izkušnjo modela Verso Note začnejo prav na Amazonu.

Fiat je omejil ponudbo na modele 500, 500L in Panda, v vnaprej določenih kombinacijah, ki ustrezajo najbolj iskanim konfiguracijam: model 500 in 500C z opremo Lounge in bencinskim 1,2-litrskim motorjem, 500L z opremo Lounge in dizelskim 1,6-litrskim motorjem MultiJet oziroma z opremo Trekking in 1,3-litrskim dizelskim motorjem MultiJet, Pando pa z opremo Lounge v kombinaciji z bencinskim 1,2-litrskim motorjem oziroma v štirikolesno gnani različici z 1,3-litrskim dizelskim motorjem MultiJet. Vsak izmed paketov je na voljo v dveh barvnih različicah.

Popusti na cene s cenika se gibajo od 15 % do 28 %, s potrditvijo izbire pa se v košarici namesto avtomobila znajde nakup vrednosti 180 evrov (Welcome Kit), namenjen rezervaciji izbranega avtomobila po ponujeni ceni. Kljub temu, da je po študijah, ki jih navaja proizvajalec, polovica vseh kupcev v Italiji naklonjenih nakupu avtomobila prek spleta, naj bi ga namreč skoraj vsi (97 %) rajši prevzeli pri trgovcu. Pri tem so verjetno Fiatovci pomislili tudi na morebitno negodovanje v svoji pooblaščeni prodajni mreži – tako pa se kupcu po opravljeni transakciji na Amazonu oglasi lokalni prodajalec, s katerim dogovorita ostale podrobnosti nakupa.

Ponudba je omejena samo na Italijo, Fiat pa bo na Amazonu ob avtomobilih ponudil tudi nabor originalne dodatne opreme in dodatkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Amazon.it. Foto: Amazon.it.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg in FreeValve predstavljata prvi motor brez odmične gredi
Kako se Tesla X samodejno odziva na cestne ovire