Novice

Izbrani so dostavno vozilo, avtobus in tovornjak leta 2023

Reviji Mehanik in voznik ter Transport & Logistika sta izvedli že sedemnajsti izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta.

Gospodarsko vozilo leta 2023

Bralci so za izbrane favorite so v treh kategorijah – tovornjak leta, avtobus leta in dostavnik leta – lahko glasovali na spletni strani, svoje glasove pa je dodala tudi strokovna žirija uredništev obeh medijev. Nagrade so zmagovalcem predali na slovesnosti v okviru otvoritve sejma Gospodarska vozila in logistika v Celju.

Tovornjak leta 2023

V kategoriji tovornjak leta so bili kandidati: DAF XD, Mercedes-Benz Actros L, Renault Trucks serija T in Scania Super. Zmagovalec in prejemnik naziva tovornjak leta 2023 je Mercedes-Benz Actros L.

Avtobus leta 2023

V kategoriji avtobus leta so se pomerili: MAN Lion’s Intercity, Setra TopClass in ComfortClass, Van Hool serija T in Volvo 9700 ter 9900. Največ glasov in naziv avtobus leta 2023 je prejel MAN Lion’s Intercity.

Dostavno vozilo leta 2023

V kategoriji dostavno vozilo leta pa so letos nastopali trije električni dostavniki: Ford e-Transit, Iveco eDaily in Volkswagen ID. Buzz. Bralce in strokovno žirijo je najbolj prepričal Volkswagen ID. Buzz, ki je prejel naziv dostavnik leta 2023.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: organizatorji izbora.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia pričenja z gradnjo novega obrata za proizvodnjo električnih namenskih vozil
Kupci prestižnega športnega terenca Land Rover dobivajo dodatno izbiro