Novice

Izdatne finančne ugodnosti za nemške voznike starih dizlov

V skupini Volkswagen so pričeli z uradno kampanjo, kjer lastnike starejših dizelskih vozil, s pomočjo izdatnih finančnih ugodnosti, vabijo k nakupu novega vozila z vgrajenim dizelskim Euro 6 agregatom.

Nemški proizvajalci vozil so se pred kratkim z nemško vlado dogovorili o rešitvah za starejša vozila z vgrajenim dizelskim agregatom. Skupina Volkswagen, skupina BMW, Daimler in Opel bodo poskušali kupce prepričati, naj zamenjajo stare dizle za nove in tako aktivno pripomorejo k zmanjšanju onesnaženosti v mestih ter preprečijo obširnejše omejevanje prometa dizelskih vozil v mestnh središčih.

S pomočjo bonusov, ki so jih skupaj z ostalimi ukrepi dorekli na nedavnem nemškem forumu za dizelska vozila, bodo pri Audiju bodočim kupcem namenili od 3.000 do 10.000 evrov. Dejanska višina upoštevanega bonusa pri menjavi starega dizla za novega je odvisna od izbire modela. Iniciative so na voljo tudi za nekatera rabljena Audijeva vozila, pri čemer pri znamki niso razkrili natančne strategije.

Finančno podporo bo kril Audi in je na voljo le nemškim kupcem vse do konca letošnjega leta. Proizvajalec bo še nekoliko bolj radodaren pri izbiri priključnega hibrida ali modela g-Tron z vgrajenim sistemom CNG. Za prihajajoča modela A4 Avant g-Tron in A5 Sportback g-Tron se bo upošteval prihranek v višini 9.500 evrov.

Za podoben korak so se odločili tudi pri znamki Volkswagen, kjer bodo kupcem v Nemčiji pri menjavi rabljenega vozila emisijskega razreda Euro1 do Euro4 za novo vozilo z vgrajenim dizelskim agregatom Euro6 namenili od 2.000 do 10.000 evrov podpore. Ob nakupu Up!-a bo kupec pridobil 2.000 evrov, ob nakupu največjega in najdražjega Touarega pa 10.000 evrov bonitet.

Hkrati ponujajo spodbude v višini 1.000, 1.785 in 2.380 evrov ob nakupu vozila z vgrajenim sistemom zemeljskega plina, električnega ali hibridnega vozila. Pri Passatu GTE kupec tako pridobi 9.785 evrov popusta, medtem ko ob nakupu električnega modela e-Golf popust znaša 7.380 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Izdatne finančne ugodnosti za nemške voznike starih dizlov"


jack86
9 meseci 9 dni nazaj

Dvojni nateg… Zakaj pa ne dajo olajšav za najboljsporne z euro5 motorji? E1-E4 jih ni ravno veliko… Res so carji ti švabi 🙂

xxl
9 meseci 10 dni nazaj

Preden bodo pametnjakoviči spet udrihali čez dizle, naj si pogledajo dokumentarec Prava cena ladijskega prevoza blaga.

 
Volkswagen počasi razkriva malega križanca
Končno razkrita kapaciteta baterij v Tesli 3

Več vsebin

Novice

Volkswagen bo v obdobju 2022-2025 spravil na trg 30 električnih modelov

Novice

Volkswagen nad emisije CO2s hibridno tehniko in zemeljskim plinom

Novice

Volkswagen napovedal T-Roc kabriolet

Novice

Spremembe v vrhu skupine Volkswagen

Testi

Hišni rivali

Volkswagen Arteon 2.0 TDI 110 kW DSG Elegance
Novice

Poletna premiera športnega terenca Audi e-tron

Predstavitve

Zapeljivost oblike

Audi A7 Sportback: slovenska predstavitev
Novice

Audi RS5 po novem tudi kot Sportback