Novice

Končno razkrita kapaciteta baterij v Tesli 3

Kljub temu, da je proizvodnja najcenejšega modela pri Tesli že stekla in so lastnikom že predali prva vozila, se ekstravagantni izvršni predsednik Elon Musk rad igra skrivalnice. Šele zdaj je namreč formalno razkril kapaciteto vgrajenih baterij.

Po številnih ugibanjih so kot prvi na dve različni kapaciteti baterije namignili pri okoljski agenciji EPA. Po nekaj dneh premora je Musk na konferenčnem klicu, potencialnim novim investitorjem razložil, da ima šibkejša različica kapaciteto le 50 kWh, močnejša pa približno 75 kWh. Pri EPA so, glede na pridobljene rezultate testiranj, navedli, da ima močnejša različica približno 80,5 kWh, toda Musk jih je demantiral, saj v manjši limuzini enostavno ni dovolj prostora za baterijski paket, večji od 75 kWh.

Ameriški proizvajalec električnih vozil je prvič zamolčal kapaciteto baterije, pri ostalih modelih to razkriva že samo ime. Očitno gre za poenostavljanje proizvodnje, zato sta na voljo le dve bateriji, osnoven paket opreme, ki ga lahko kupec dopolni z nekaterimi dodatki. S tem korakom želijo skrajšati čase proizvodnje ter zadostiti povpraševanju in naročilom.

V proizvodnji bodo sprva izdelovali le različico z daljšim dosegom, kasneje bodo pričeli izdelovati še osnovno različico, drugo leto pa naj bi predstavili tudi nekoliko športnejšo izvedenko z dvojnim motorjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Izdatne finančne ugodnosti za nemške voznike starih dizlov
Tudi Alibaba bi prodajal avtomobile iz avtomata