Novice

Izjemen dizajn in 1.526 litrov prtljažne prostornine za novi Volvo V90

Volvo je držal obljubo in danes predstavil tretjega člana, ki sloni na novi arhitekturi SPA. Volvo V90 se ponaša z enakim naborom varnostno asistenčnih sistemov ter z enako družino motorjev e-drive, ki smo ju videli pri modelih XC90 in S90.

Volvo je obdržal videz, ki krasi nedavno predstavljeni model S90, hkrati pa zunanjost popestril z nekaterimi elementi s koncepta Estate. V notranjosti je zgodba enaka. V sredini armaturne plošče je nameščen velik pokončen zaslon na dotik, prav tako pa si z S90 deli oblikovne linije.

Zaradi večjih dimenzij se v zadku skriva do 1.526 litrov velik prtljažni prostor z dvojnim dnom. Za primerjavo: BMW serija 5 Touring ponuja do 1.670 litrov prostora in Mercedes-Benz razred E karavan do 1.855 litrov.

Vrh ponudbe bo predstavljal priključni hibrid T8, ki združuje električni motor in dvolitrski bencinski agregat. Skupna moč sistema se ustavi pri 300 kilovatih, proizvede pa le 47 gramov škodljivih emisij CO2. Družino motorjev e-drive sestavlja množica štirivaljnih bencinskih in dizelskih agregatov, med najbolj zaželjenimi pa bo zagotovo prenovljeni dizelski D4. Med bencinsko ponudbo izstopa prav tako prenovljeni T6, ki bo skupaj s štirikolesnim pogonom eden izmed glavnih adutov znamke.

Varnostne elemente novih Volvov smo že podrobno spoznali, zato na tem mestu le omenjamo sistem IntelliSafe Assist, ki prinaša prilagodljivi tempomat, delno avtonomno vožnjo, senzor za nadzor varnostne razdalje, sistem za prepoznavo znakov, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za samodejno zaviranje. Slednji je zmožen prepoznati in zavirati pri pešcih, vozilih, kolesarjih in večjih živalih, zna pa tudi zavirati v križiščih, kjer bi lahko prišlo do nesreče. Ob samodejnemu zaviranju se vklopijo opozorilne luči, ki začnejo utripati, varnostni pas oprime potnike. Športne navdušence bo razveselila novica, da bo kasneje na ceste zapeljala tudi različica Polestar.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Izjemen dizajn in 1.526 litrov prtljažne prostornine za novi Volvo V90"


Firediver
8 leta 2 meseci nazaj

Velika večina lastnikov karavanov toliko prostora niti ne potrebuje niti ne uporablja..ampak za pozirat je pa super!

matejxx
8 leta 2 meseci nazaj

Sam sem ljubitelj karavanov, ker so mi precej lepši kot kakšne limuzine ali hatchback. Ja res, da malokrat uporabljam celoten pretljažnik, toda enostavno je precej bolj enostavno nalaganje. Prav tako lahko tudi iz trgovine pripelješ kakšno večjo stvar in ne rabiš vedno iskati in plačevati koga s kombijem.

JG2
8 leta 2 meseci nazaj

Za damske kovčke in kreditne kartice vec kot zadosti. Pa tudi tanovo iPad tablico bodo otroci lahko pospravil v prtljažnik ce je že ne bodo hoteli imeti pri sebi, to je pa tudi vse čemur je prtljažnik tega Volva namenjen.
Drugače pa res izjemen karavan.

frgo
8 leta 2 meseci nazaj

oglašujejo litražo ob podrtih sedežih kot da gre za obrtniške avtomobile

torej kako velik kufer ima dejansko?

cashy
8 leta 2 meseci nazaj

Saj ga lahko imaš za obrtniški avto, če ti biznis dobro laufa 🙂 Jaz sem z Audi Q7 prevažal slaščice in zelenjavo ipd…

 
Kia z Optimo Sportswagon vstopa med karavane segmenta D
Kaj se skriva v notranjosti koncepta Opel GT?