Novice

Kia z Optimo Sportswagon vstopa med karavane segmenta D

Kiin privlačen koncept Sportspace, ki so ga premierno pokazali lansko leto na avtomobilskem salonu v Ženevu, je najavljal novo Optimo v karavanski obliki. Medtem ko so limuzino kmalu zatem pokazali širši javnosti, je minilo skoraj leto dni, preden so zdaj uradno predstavili še karavansko različico Optime Sportswagon.

Optimo Sportswagon je pred letom dni napovedal že privlačen koncept Sportspace, ki ga je Kia razkrila v Ženevu. Leto kasneje se bo korejski proizvajalec vrnil v Ženevo, a bo tokrat tja pripeljal produkcijsko različico karavana, ki se ponaša z veliko uporabnostjo in prijetnim videzom.

Kiin prvi predstavnik karavanskega segmenta D v dolžino meri enako kot limuzina, 4.855 milimetrov, vendar je za 5 milimetrov širši (1.470 milimetrov) in ponuja 48 litrov več (553 litrov) prtljažne prostornine. Za povečano splošno uporabnost se zadnja klop zloži v razmerju 40:20:40.

”To je pomemben produkt za Kio v Evropi in bo povečal prisotnost v tem zelo pomembnem segmentu. V Evropi dve tretjini vse prodaje v segmentu D in tri četrtine vseh prodanih vozil podjetjem v tem razredu sestavljajo karavani, zato bo Optima Sportswagon igrala pomembno vlogo pri privabljanju privatnih in flotnih kupcev. Gre za pomemben konkurenčen produkt za Kio,” je dejal Michael Cole, izvršni predsednik Kia Europe.

Kupci bodo lahko izbirali med dvema bencinskima in enim dizelskim agregatom. Vstopni bencinski agregat bo dvolitrski SVVL s 120 kilovati moči, različica GT pa bo opremljena z novim dvolitrskim prisilno polnjenim bencinskim agregatom T-GDI s 180 kilovati moči. V Evropi bo ponudbo zaključil dizelski 1,7-litrski CRDi s 104 kilovati moči, ki bo lahko sodeloval s 7-stopenjskim samodejnim dvosklopkovnim menjalnikom.

Potniško kabino lahko krasi dvobarvna notranjost, ki jo dopolni najnovejša 7-palčna večopravilna enota s podporo sistemom CarPlay in Android Auto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Peugeotovega križanca 2008
Izjemen dizajn in 1.526 litrov prtljažne prostornine za novi Volvo V90