Novice

Izjemni Rolls-Royce Phantom VIII

Rolls-Royce je pokazal osmo generacijo Phantoma, ki si želi povrniti naslov najprestižnejšega vozila. Osma generacija slovitega Phantoma se je preselila na povsem novo arhitekturo, ki bo osnova za vse prihodnje znamkine modele.

Ne zgodi se pogosto, da britanski proizvajalec vozil predstavi novo vozilo, zato takrat prestavijo meje poznanega in osupnejo svetovno javnost. Tokrat je Rolls-Royce razvil lastno prilagodljivo arhitekturo, ki bo osnova za vse prihodnje modele – od Ghosta, Wraitha, Dawna do novega Cullinana. Nova arhitektura na prinaša le nižje mase in 30 odstotkov večje togosti Phantoma, zaradi nje se znamka odpravlja na samostojno pot in zaključuje z uporabo BMW-jeve arhitekture.

V primerjavi z odhajajočim modelom je Phantom pridobil dvojno nihajno roko spredaj in pettočkovno vpetje na zadnji osi s samonastavljivim zračnim vzmetenjem ter štirikolesno krmiljenje. Nameščen ima tudi tehnološko dovršen sistem Flagbearer, ki s pomočjo stereo kamere, integrirane v vetrobransko steklo, skenira cesto in samodejno prilagaja vzmetenje vse do hitrosti 100 km/h. Vse izboljšave so usmerjene v čim večje udobje, Phantom pa še poudarja mehkobo vožnje – kot na čudežni preprogi. Dodali so 130 kilogramov zvočne izolacije, podvojili debelino aluminija pod vozilom in na strehi ter namestili posebno tihe pnevmatike z vgrajeno posebno plastjo pene, ki zmanjša hrup pnevmatik za 9 decibelov. Kljub vsem naštetim posodobitvam in dodatkom je masa vozila v primerjavi s predhodnikom še vedno manjša.

Rolls-Royce je v skladu s pričakovanji največ pozornosti posvetil potniški kabini. Na zadnjih sedežih so ohranili minimalističen, a izjemno razkošen videz. Mizice in zasloni so nevidni ter se pojavijo ob pritisku na posebno stikalo. Na novo so oblikovali centralno konzolo, ki ima vgrajen hladilni prostor za pijačo in kozarce. Ogrevani ter nekoliko bolj udobni sedeži so pričakovano močno prilagodljivi, z izbiro podaljšane različice pa je zadaj za 220 milimetrov več prostora. Največje spremembe so vidne v prvi vrsti, kjer bi lahko armaturno ploščo zamenjali za galerijo. Na zgornjem delu armaturne plošče ni več lesa, temveč velika steklena ploskev. Pred voznikom so 12,3-palčni digitalni merilniki, zaslon večopravilne enote pa se lahko skrije s pritiskom na stikalo. Lastnik vozila lahko spreminja praktično vsak element potniške kabine in celo spreminja videz vgrajene ure.

Vizualno se Phantom od predhodnika razlikuje predvsem na prednjem delu, kjer so vidne številne oblikovne podobnosti s koncepta 103 EX. Maska hladilnika je bistveno večja in nekoliko bolj zaobljena, vrata pa se sedaj ob dotiku kljuke zaprejo elektronsko. Pod pokrovom motorja je nameščen nov 6,75-litrski dvanajstvaljni motor z dvema turbinama, ki razvije 420 kilovatov moči in 900 njutnmetrov navora ter je povezan z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Rolls-Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Britanci napovedali zaustavitev prodaje avtomobilov s tradicionalnim motorjem na notranje zgorevanje
Porsche zapušča LeMans in se odpravlja v Formulo E