Novice

Izjemno zanimanje za električni terenec Bollinger B1

Potem ko je ameriško start-up podjetje Bollinger Motors pred nedavnim predstavilo svoj prvi projekt kleno terenskega vozila na električni pogon, se je zanj v trenutku zbudilo precejšnje zanimanje. Pri podjetju pravijo, da so zgolj v enem vikendu prejeli kar 10.000 rezervacij.

Podjetje Bollinger Motors, ki ga je leta 2014 ustanovil ameriški podjetnik Robert Bollinger, je v letošnjem letu predstavilo izjemno preprost koncept terenskega vozila, namenjenega najtežjim izzivom. Terenec, ki se lahko v trenutku spremeni v dvosedežni poltovornjak, se ponaša s povsem električnim pogonom in lahko doseže z močnejšo baterijo (100 kWh, na voljo je sicer še 60 kWh) več kot 300 kilometrov. Električni agregat sicer razvije kar 360 »konjev« moči, kar pripomore, da model B1 pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 4 sekundah in pol.

Izjemno kleno terensko vozilo, s katerim želijo konkurirati tudi Jeepu Wrangler in Mercedes-Benzovemu modelu G, bodo predstavili na prihajajočem sejmu SEMA v Las Vegasu, cena zanj pa zaenkrat še ni znana. Kljub temu so za Bollingerjevo prvo vozilo v ponudbi prejeli kar 10.000 rezervacij, kar je precej več od pričakovanj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Bollinger Motors.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Izjemno zanimanje za električni terenec Bollinger B1"


Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Kleno terensko vozilo in 300 km dosega..kakšen doseg pa ima po strmem razdrapanem terenu, kamor naj bi bil namenjen?

nered
6 leta 7 meseci nazaj

Na zelo lep nacin je grd.

Ivan36
6 leta 7 meseci nazaj

To pa po cestah NE BO VOZILO! Sem pogledal še promo video na Youtube, hehe, cepci so naredili OGLATA STEKLA!!! To bo pokalo, kot za stavo. Še G wagen ima zaobljena in klasično gumo!!!

 
Prodaja novih dizelskih avtomobilov v Evropi počasi zastaja
Mi smo zmagovalko že preizkusili, bi jo želeli tudi vi?