Novice

Izjemno zanimanje za električni terenec Bollinger B1

Potem ko je ameriško start-up podjetje Bollinger Motors pred nedavnim predstavilo svoj prvi projekt kleno terenskega vozila na električni pogon, se je zanj v trenutku zbudilo precejšnje zanimanje. Pri podjetju pravijo, da so zgolj v enem vikendu prejeli kar 10.000 rezervacij.

Podjetje Bollinger Motors, ki ga je leta 2014 ustanovil ameriški podjetnik Robert Bollinger, je v letošnjem letu predstavilo izjemno preprost koncept terenskega vozila, namenjenega najtežjim izzivom. Terenec, ki se lahko v trenutku spremeni v dvosedežni poltovornjak, se ponaša s povsem električnim pogonom in lahko doseže z močnejšo baterijo (100 kWh, na voljo je sicer še 60 kWh) več kot 300 kilometrov. Električni agregat sicer razvije kar 360 »konjev« moči, kar pripomore, da model B1 pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 4 sekundah in pol.

Izjemno kleno terensko vozilo, s katerim želijo konkurirati tudi Jeepu Wrangler in Mercedes-Benzovemu modelu G, bodo predstavili na prihajajočem sejmu SEMA v Las Vegasu, cena zanj pa zaenkrat še ni znana. Kljub temu so za Bollingerjevo prvo vozilo v ponudbi prejeli kar 10.000 rezervacij, kar je precej več od pričakovanj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto in video: Bollinger Motors.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Izjemno zanimanje za električni terenec Bollinger B1"


Firediver
4 leta 24 dni nazaj

Kleno terensko vozilo in 300 km dosega..kakšen doseg pa ima po strmem razdrapanem terenu, kamor naj bi bil namenjen?

nered
4 leta 24 dni nazaj

Na zelo lep nacin je grd.

Ivan36
4 leta 24 dni nazaj

To pa po cestah NE BO VOZILO! Sem pogledal še promo video na Youtube, hehe, cepci so naredili OGLATA STEKLA!!! To bo pokalo, kot za stavo. Še G wagen ima zaobljena in klasično gumo!!!

 
Prodaja novih dizelskih avtomobilov v Evropi počasi zastaja
Mi smo zmagovalko že preizkusili, bi jo želeli tudi vi?