Novice

Izraelski REE in japonski KYB razvijata platformo za električna vozila prihodnosti

Izraelsko zagonsko podjetje REE Automotive in japonski KYB sta združila moči pri razvoju platforme za bodoča električna vozila, ki naj bi popolnoma spremenila način gradnje in zasnove električnih vozil prihodnosti.

Eden vodilnih proizvajalcev hidravličnih sistemov KYB je zadolžen za razvoj pol-aktivnega in povsem aktivnega vzmetenja za REE-jevo inovativno električno platformo. Podjetji verjameta, da bo njihova izvedba električne platforme povsem spremenila bodočnost prevoza dobrin in ljudi ter pomembno vplivala na razvoj mobilnih storitev. Tako velikih besed in obljub ne beremo prvič, zato poglejmo, kaj je tako zelo posebnega na tokratni tehnični rešitvi.

Najpomembnejša novost je, da so vsi elementi podvozja integrirani neposredno v predel platišča. To pomeni, da so v notranji del premera platišča spravili komponente volana, zavor, vzmetenja in tudi elektromotorja. Celotno zasnovo so poimenovali REEcorner arhitektura, njeno bistvo pa so v vogale platforme potisnjena kolesa ter popolnoma ravna in gladka nosilna ploščad, razpeta med njih, ki skriva tudi baterijo.

S to zasnovo naj bi po navedbah proizvajalcev razvili platformo, ki zagotavlja največjo možno svobodo razvojnikom in oblikovalcem pri snovanju bodočih električnih vozil. Platforma je poljubno prilagodljiva tudi po velikosti, tako v dolžino kot tudi v širino. Izraelci dodajajo, da takšna izvedba platforme dovoljuje modularno gradnjo vozil in s tem izjemno prilagodljivost namembnosti vozila potrebam stranke. Nanjo je tako moč postaviti »lupino« dostavnika za zadnji kilometer ali vozila  za dostavo blaga na daljavo. Na platformo je moč postaviti tudi zasnovo osebnega vozila ali tako imenovanega robotaksija s številnimi sedeži za prevoz potnikov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: REE.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
S Toyoto Corolla na terenska testiranja COVID-19
Andy Palmer nič več na čelu Aston Martina