Novice

Andy Palmer nič več na čelu Aston Martina

Palmerja bo na čelu znamke Aston Martin zamenjal sedanji izvršni direktor podjetja Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Odhod izvršnega direktorja znamke Aston Martin naj bi potekal v sklopu menjave vodilnih pri britanskem proizvajalcu prestižnih športnih avtomobilov, ki so jo predstavniki podjetja najavili v izjavi poslani preko elektronske pošte. Eden od razlogov za zamenjavo vodstva naj bi bil občuten padec vrednosti delnic podjetja, ki so od vstopa na borzni trg izgubile večino vrednosti, podjetje pa je v prvem četrtletju letošnjega leta utrpelo velike izgube, posledično tudi zaradi situacije v zvezi s koronavirusom.

Zaradi pandemije so bili že v januarju prisiljeni ustaviti poslovanje na Kitajskem, v naslednjih mesecih še na področju Evrope in Velike Britanije, prodaja njihovih modelov pa je upadla za skoraj tretjino.

Pri Aston Martinu so se sicer pripravljali na vstop v razred vse bolj popularnih prestižnih športnih križancev, saj naj bi kmalu pričeli s proizvodnjo modela DBX, finančne težave, v katerih so se znašli pa naj bi med drugim reševali tudi s pomočjo kanadskega milijarderja Lawrenca Strolla, ki naj bi skupaj z drugimi vlagatelji vložil okrog 536 milijonov funtov (602 milijona evrov), od tega sam Stroll skoraj 200 milijonov funtov (225 milijonov evrov).

Pri Aston Martinu so danes sicer uradno potrdili zamenjavo Palmerja z Moersom, a v njej, pričakovano, razen besed ob slovesu ni novic o usodi zdaj že bivšega izvršnega direktorja Andya Palmerja. V sklopu zamenjav so pri Daimlerju razkrili, da bo Moersa nasledil Philipp Schiemer, za tehničnega direktorja Mercedes-AMG pa so imenovali Jochena Hermanna.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Aston Martin, Autoblog. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Izraelski REE in japonski KYB razvijata platformo za električna vozila prihodnosti
Nove podrobnosti prihajajočega Mercedes-Benzovega razreda S