Novice

S Toyoto Corolla na terenska testiranja COVID-19

V podjetju Toyota Slovenija so poskrbeli za izboljšano mobilnost predstavnikov Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete univerze v Ljubljani na terenskih testiranjih COVID-19.

Podjetje Toyota Slovenija je v marcu in aprilu že predala pakete zaščitne medicinske opreme ter na ta način najbolj izpostavljenim pomagala v boju proti virusu COVID-19.  Zdaj pa so sklenili sodelovanje še z Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete univerze v Ljubljani, s čimer potrjujejo zavezo znamke Toyota vrednotam družbene odgovornosti.

Za potrebe testiranja prebivalcev širom Slovenije glede morebitne okuženosti z virusom COVID-19 so za čas raziskave donirali avtomobil Toyota Corolla TS, ki bo olajšalo mobilnost dela na terenu. Po mnenju predstojnika Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani Miroslava Petrovca je namreč prav tovrstno delo eno ključnih za sproščanje ukrepov, ki trenutno veljajo v državi.

»Ena velikih težav, ki jo imamo z obvladovanjem epidemije, so ravno ljudje, ki ne kažejo simptomov, virus pa v svojih dihalih razmnožujejo in so zgolj prenašalci na druge. Zato je terensko delo in obiskovanje ter testiranje ljudi na domu tako pomembno za omejevanje širjenja virusa. Ob teh priložnosti se zahvaljujem Toyota Slovenija za posluh in pripravljenost pomagati, da bodo naše poti po Sloveniji varne tudi s prevoznega vidika,« pravi Miroslav Petrovec.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "S Toyoto Corolla na terenska testiranja COVID-19"


3 leta 11 meseci nazaj

lepa gesta! bravo!

Bucko99
3 leta 11 meseci nazaj

A na dom nas bodo prišli testirat ? 100 € po glavi ? je to to ?

 
Renaultu naj bi se brez pomoči slabo pisalo
Izraelski REE in japonski KYB razvijata platformo za električna vozila prihodnosti