Novice

Jaguar F-Pace, britanski korak v segment križancev

Leta 2016 bo na ceste zapeljal prvi Jaguarjev križanec F-Pace. Svoj zunanji videz je povzel po konceptu C-X17, ki je bil predstavljen leta 2013 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

F-Pace bo slonel na najnovejši Jaguarjevi arhitekturi, enako kot najnovejša limuzina XE, ki bo na evropske ceste zapeljala maja. Model XE bo za Jaguar kritičnega pomena pri vstopu na premijski trg limuzin, saj si po slabši prodaji modela X-Type ne sme privoščiti novega neuspeha.

Proti koncu leta bo nova arhitektura podprla še prihod luksuzne limuzine XF. Jaguarjev vozni park bo tako, po prihodu vseh treh načrtovanih vozil, zapolnil vrzel in poskrbel, da bodo štirje od njihovih petih modelov mlajši od treh let.

Kljub objavi uradnih fotografij angleški proizvajalec vozil še ne daje nikakršnih informacij glede pogonskega sklopa ali cenovne politike novega križanca. Pojavljajo pa se špekulacije, da bo novi F-Pace izdelovan na isti proizvodnji liniji kot XE v tovarni Solihull.

Jaguar se želi s prihodom novega vozila še trdneje zasidrati na trgu premijskih vozil in obenem predstavljati neposredno konkurenco globalnim tekmecem. Angleži so napovedali odprt boj nemškim tekmecem že z novo limuzino XE, sedaj pa želijo ofenzivo stopnjevati s številnimi novimi modeli.

V prejšnjem letu je Jaguar prodal 81.570 vozil, kar je šest odstotkov več kot leta 2013. Rast pričakujejo tudi v letu 2015, s prihodom modela XE želijo dvigniti prodajo na 112.000 vozil. Do leta 2018 pa bi radi na račun prihoda treh novih modelov prodajo dvignili preko 200.000 enot letno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Jaguar)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jaguar F-Pace, britanski korak v segment križancev"


xandrej
9 leta 3 meseci nazaj

Lep upam, da bo taki prišel ven!

 
Hondin aktivni tempomat s funkcijo predvidevanja
Nova Škoda Fabia: zmagovalka v svojem razredu na poskusnem trčenju Euro NCAP