Novice

Teslin prvi evropski proizvodni obrat bo v Nemčiji

V igri je bila tudi postavitev obrata v Veliki Britaniji, vendar so se pri ameriškem proizvajalcu električnih avtomobilov zaradi negotovosti izida Brexita odločili za lokacijo v bližini Berlina.

Po  besedah Elona Muska, izvršnega direktorja podjetja Tesla, bo njihov novi oblikovalski center skupaj s proizvodnim obratom, kjer naj bi izdelovali baterije, pogonske sklope in avtomobile, postavljen v Nemčiji. Na torkovi prireditvi Golden Steering Wheel je po Muskovi najavi odločitev pozdravil tudi direktor skupine Volkswagen Herbert Diess in še dejal, da se veseli novih izzivov, ki naj bi jih prinesla prisotnost ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov.

Odprtje Tesline četrte gigatovarne naj bi po besedah berlinske podžupanje Ramone Pop, zadolžene za področje ekonomije, prineslo od 6.000 do 7.000 novih delovnih mest v proizvodnji ter še dodatnih nekaj sto ali celo tisoč v oddelkih raziskav, oblikovanja ter razvoja programske opreme.

Elon Musk naj bi za Auto Express pojasnil, da bi bil pričetek proizvodnje v Veliki Britaniji preveč tvegan, saj še vedno ni popolnoma jasno, kakšne posledice bi lahko sledile izstopu Velike Britanije iz EU. Tesla sicer ni prvo podjetje avtomobilistične branže, ki spreminja svoje načrte zaradi Brexita, saj tudi druge znamke prilagajajo svoje poslovanje z namenom minimiziranja negotovosti.

V bodočem Teslinem nemškem obratu, ki naj bi ga postavili v bližini novega, še neodprtega berlinskega letališča, naj bi poleg baterij in pogonskih sklopov za začetek pričeli še s proizvodnjo modela Y. Namero podjetja Tesla je pozdravil tudi Peter Altmaier, nemški minister za ekonomijo, ki je objavo Elona Muska označil kot veličasten uspeh njihove države. Realizacija projekta bo namreč dodatno utrdila položaj Nemčije kot atraktivne lokacije za nadaljnji razvoj avtomobilske industrije, predvsem na področju proizvodnje električnih vozil. Omenil je še, da kljub temu, da je izbira primerne evropske države za postavitev novega obrata trajala nekaj mesecev, nemška vlada Tesli ni ponudila nobenih finančnih spodbud, ki bi vplivale na morebitno odločitev.

Nemčija je sicer pred kratkim zvišala finančne spodbude kupcem električnih vozil, ki naj bi jih polovično pokrivala država, drugo polovico pa naj bi krili avtomobilski proizvajalci. Subvencije naj bi pripomogle k učinkovitejšemu uvajanju čistejših tehnologij.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla, Steve Jurvetson.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesov najbolj gosposki SUV bo debitiral na Kitajskem
Japonski električni hiperšportnik