Novice

Je Leon Cupra R ST še vedno Seat?

Cupra, leto dni stara znamka športnih Seatov, se lahko v svojih sporočilih še tako trudi oddaljiti od plebejskega Seata, a značke na fotografijah svežega Leona Cupra R ST zatrjujejo drugače.

Nobenega dvoma ni, da se Španci trudijo prekiniti popkovino do matične znamke. Na osnovi v Ženevi predstavljenega njihovega prvega oblikovno samosvojega modela Cupra Formentor kaže, da delajo vse prave korake v tej smeri. Potem pa pride v javnost obvestilo o »novem« Leonu Cupra R ST. Sami Seatove značke na njegovem nosu, zadku in v kabini dojemamo kot (namerno ali nenamerno) ustvarjanje zmede med obema znamkama.

Kakorkoli že, novinec naj bi bil zasnovan na»starem« Seat Leonu ST Cupra R. To pomeni uporabnejšo karavansko karoserijo, dvolitrski EA888 agregat, navit na 300 KM in z 20 Nm večjim navorom, ki seže v motornem grafu tako že do meje 400 Nm. Pospešek do stotice znaša 4,9 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Nalogo zanesljivega in neutrudljivega ustavljanja španske nizkoleteče rakete so zaupali Brembovim kolutom (premera 340 mm spredaj in 310 mm zadaj).

Oblikovno novinca zaznamujejo dodatki iz ogljikovih vlaken. Te so uporabili za izdelavo prednjega spojlerja, pokrovih zunanjih ogledal, za zadnji spojler vrh prtljažnih vrat in okoli vsake dvojice izpušnih cevi na levi in desni strani zadka. Kolesa so 19-palčna in ekskluzivno oblikovana, kontrast osnovni barvi pa predstavljajo vložki iz bakrenega odtenka, v katerega so, kot je iz fotografij razvidno, obarvane tudi vse značke Seat.

Cen nam še niso zaupali, pravijo pa, da začenjajo s prodajo že v prihodnjem mesecu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Je Leon Cupra R ST še vedno Seat?"


abbe
5 leta 1 mesec nazaj

v 3. prestavi pri cca 3800 obratih gre 120.kaj s 3. presta vo gre avto skoraj 200 km/h?
teli k “sestavljajo” te slike bi lahko mal razmišljal..
pa koluti nevem če so brembotovi.zavorne čeljusti pa ja.

_Dejan_
5 leta 1 mesec nazaj

Koluti so 370mm “Audi-jevi” iz prejšnjega modela TTRS, čeljusti so 4 batne Brembo.
Stari 6 stopenjski menjalnik ima v 3. prestavi pri 6600rpm 120kmh novi 7 stopenjski menjalnik ima verjetno krajše prestavno razmerje… To je slika mirujočega vozila v demo načinu… Pač slabo napisan članek z napakami…
Zanimivo je tudi, da je stara Cupra ST imela do 100kmh kljub 20Nm manj enako 4,9 sekunde 🙂

 
Petrol je odprl prvo javno dostopno mini vozlišče za hitro polnjenje električnih vozil
Porsche ob 50. obletnici modela 917 predstavil istoimenski koncept