Novice

Je pred vrati dogovor med skupinama Renault in FCA?

V uredništvo smo zjutraj prejeli kratko sporočilo za javnost, v katerem Renault potrjuje, da so prejeli ponudbo za združitev s strani koncerna FCA.

V sporočilu za javnost res niso zapisali dosti več kot to – gre za uradno potrditev prejema predloga za sklenitev enakovrednega partnerstva med skupino Renault in koncernom FCA (Fiat Chrysler Automobiles), o katerem naj bi člani uprave Renaulta razpravljali že danes in, predvidoma prav tako danes, o svojih stališčih obvestili javnost. Morda so pogovore pri obeh proizvajalcih želeli še nekaj časa skrivati pred očmi medijev, a so o njej pred dnevi najprej pisali v Financial Timesu, nato pa še pri Reutersu, zato so govorice hitro zaokrožile.

Iz predhodno sklenjenih partnerstev z drugimi proizvajalci in novic, povezanih predvsem z večletnim aktivnim iskanjem primernega partnerja za FCA, je jasno, da pri obeh straneh obstaja precejšen interes za povezovanje. Morda bo do njega prišlo v omenjenem enakovrednem partnerstvu, morda pa bodo za začetek ubrali kakšno vmesno pot.

V vsakem primeru imata obe skupini pod streho zajeten portfelj prizanih znamk, pri čemer je trenutna tržna vrednost FCA nekoliko višja kot Renaultova (20 mio USD v primerjavi s 17 mio USD).

Avtomobilizem.com (Vir: Renault. Logo: Renault in FCA.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Je pred vrati dogovor med skupinama Renault in FCA?"


xxl
4 leta 10 meseci nazaj

Vem, da to njih ne zanima, ampak, ne želim si Alfe z Renaultovo mašino, kot, kdo drug Nissan z Fiatovo.

Bucko99
4 leta 10 meseci nazaj

Misliš da njih zanimajo tvoje želje ?

xxl
4 leta 10 meseci nazaj

Pa kaj sem pa drugega napisal?

xxl
4 leta 10 meseci nazaj

Hm, ne vem kdo bolj profitira s tem.

mrtwelvetrees
4 leta 10 meseci nazaj

Po moje da tipajo teren, in čakajo kako se bodo borze na to odzvale.

 
Škoda tudi uradno vstopila v svet električne mobilnosti
Tehnologija gorivnih celic kmalu dostopnejša