Novice

Je to Ferrarijev poslednji atmosferski dvanajstvaljni dragulj?

Ferrari je ljubiteljem športnih avtomobilov dal dodaten razlog za obisk ženevskega avtomobilskega salona, saj bodo na njem razstavili naslednika modela F12, ki sliši na ime 812 Superfast. Gre za najmočnejši velikoserijski Ferrari v zgodovini znamke.

V 812 Superfast je Ferrari namestil 6,5-litrski atmosferski dvanajstvaljni agregat, ki ima 200 cmvečjo delovno prostornino od modelov F12 in LaFerrari. Ogromen agregat doseže 588  kilovatov moči pri 8.500 vrtljajih in 718 njutnmetrov navora pri 7.000 vrtljajih. Z njim sodeluje izboljšan 7-stopenjski dvosklopkovni samodejni menjalnik, ki naj bi bila najhitrejši do sedaj ter pripomore k brezhibnemu pospeševanju.

Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje 2,9 sekund in doseže maksimalno hitrost 340 km/h, kar je enako kot pri šibkejšem, vendar bistveno lažjem modelu F12tdf. Prvič so pri Ferrariju v svoj model namestili električni servo ojačevalnik, ki sodeluje z že poznanim sistemom Slide Slip Control. Za boljše vozne lastnosti je tukaj še Virtual Short Wheelbase, prenovljeni sistem omogoča štirikolesno krmiljenje ter pripomore k lažjemu manevriranju.

Gledano z estetskega vidika je 812 Superfast evolucija videza F12. Osnovna oblika in velikost ostajata zvesta predhodniku, vendar so na novo izdelali vse predele, še posebej pa je podobnost z modelom F12tdf vidna na nosu vozila, kjer je opazen tudi nov videz žarometov. Ogromno masko hladilnika dopolnita zračnika na pokrovu, linija pa se razteza vse do zadka, kjer so pri Ferrariju namestili podobne žaromete kot pri modelu GTC4 Lusso ter nad njih postavili usmerjevalnik zraka. Na prednji del so namestili še vrsto aktivnih zakrilc, za boljšo aerodinamiko in večji podtlak.

Manj novosti je v potniški kabini. Na prvi pogled je še bolj radikalna od predhodnika, v armaturni plošči je nekaj novih elementov, dopolni jo spremenjen športen volanski obroč.

Ferrari 812 Superfast se v zgodovino ne bo zapisal le kot najmočnejši velikoserijski Ferrari, temveč bi lahko bil to zadnji Ferrari z nameščenim atmosferskim dvanajstvaljnim agregatom. Ja, era dvanajstvaljnega podivjanega konjička se počasi približuje koncu, zato bodo ljubitelji športnih avtomobilov iz Maranella nedvomno razgrabili novega člana rdeče obarvane družine.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar s tremi novimi motorji Ingenium opremil modele XE, XF in F-Pace
Lamborghinijev kovani kompozit za novi Huracan Performante