Novice

Jaguar s tremi novimi motorji Ingenium opremil modele XE, XF in F-Pace

Jaguar je v družino motorjev Ingenium dodal tri nove agregate, ki bodo na voljo za modele F-Pace, XF in XE.

Med tremi novinci sta dva bencinska in dizelski agregat. Dvolitrska bencinarja imata enako delovno prostornino, vendar ima šibkejši z oznako 20t 147 kilovatov moči, močnejši z oznako 25t pa 184 kilovatov moči.  Oba motorja sta na voljo tako za manjšo limuzino XE, kot tudi večjega brata XF.

Štirivaljni twin-turbo dizelski agregat ponuja 177 kilovatov moči in impresivnih 500 njutnmetrov navora. Gre za prvi dizelski agregat skupine Jaguar Land Rover, ki za svoje delovanje uporablja dve turbo puhali in ima ojačane bate, gred ter injektorje. Kupci si bodo lahko nov dizelski agregat naročili pri modelih XE, XF in F-Pace.

Poleg motorjev bosta z vstopom v novo modelno leto XF in XE pridobila še nov nastavljivi vozni sistem. S pomočjo te novosti bo voznik lahko izbiral med prednastavljenimi voznimi profili, ki aktivno vplivajo na motor, menjalnik in volansko odzivnost. Opcijsko bo na voljo še prilagodljivi vozni sistem, njegovo delovanje vpliva na vzmetenje, ki se prilagaja potrebam voznika in izbiri voznega profila. Pri XF in F-Pace so novost še spremenjeni vzglavniki in tehnologija Dual View. Pri vseh treh bodo na voljo tudi posodobljeni varnostno asistenčni sistemi in komplet novih zunanjih barv.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford v gradnjo futurističnega vetrovnika
Je to Ferrarijev poslednji atmosferski dvanajstvaljni dragulj?

Več vsebin

Novice

Jaguar s tremi novimi motorji Ingenium opremil modele XE, XF in F-Pace