Novice

Lamborghinijev kovani kompozit za novi Huracan Performante

Lamborghini je z videoposnetkom uradno najavil začetek proizvodnje kovanega kompozitnega materiala, ki ga bodo uporabili pri novem modelu Huracan Performante.

Kovani kompozitni material je Lamborghini prvič uporabil pri izdelavi modela Sesto Elemento, toda šele zdaj bodo pričeli z masivno proizvodnjo in ga uporabili v prihajajočem brutalnem modelu Huracan Performante.

V primerjavi z običajnimi ogljikovimi vlakni naj bi bil kovani kompozit bistveno boljši, saj prinaša izboljšano trdnost v vseh smereh in bistveno krajši čas proizvodnje. Za dosego teh lastnosti pri kovanem kompozitu ne uporabljajo tkanja z vlakni, ampak prosta vlakna in mešanico smole, ki ju spojijo pod velikim pritiskom v ogrevani stiskalnici. Novi material je primeren za oblikovanje v različne kompleksne geometrijske oblike, poleg tega, da so tej kosi izdelani iz enega celega dela, pa lahko izdelajo drugačno debelino na različnih delih, izvrtajo luknje in prilagajajo ukrivljenost.

Material prihodnosti bodo pri modelu Huracan Performante uporabili na votlem zadnjem usmerjevalniku zraka in v potniški kabini. Več informacij o najmočnejšem Huracanu in novem materialu bo znanih na prihajajočem salonu v Švici.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, video: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je to Ferrarijev poslednji atmosferski dvanajstvaljni dragulj?
Še bolj ekstremna različica Seatovega Leona Cupra