Novice

Je to serijska podoba Kie Telluride?

Kia je na nekoliko neobičajen kraj za avtomobiliste pripeljala svoj veliki terenec Telluride. Pa je ta že nadel serijsko podobo?

 

Neobičajen kraj zato, ker so Telluride premierno pokazali na tednu mode v New Yorku. Pod številne terenske dodatke, kot so zaščitne ojačitve podvozja, vitel spredaj, lestev za dostop do strehe vozila na desnem boku avta zadaj, »dimnik« za vstop polnilnega zraka motorja na desnem stebričku A in nadomestno kolo, nameščeno visoko na zadnjih prtljažnih vratih, kaže, da so Korejci »skrili« serijsko različico avta. Tudi zadnja bočna vrata niso več “samomorilskega” tipa z odpiranjem nazaj, temveč se odpirajo povsem običajno, s tečaji, vpetimi v stebriček B. Dodatno se oblikovno prednji del najbolj razhaja od koncepta iz leta 2016, z žarometoma postavljenima pokončno namesto vodoravno.

Serijski naravi modela pritrjuje tudi pogled na armaturno ploščo. Tam deluje vse skupaj bolj serijsko izvedljivo, vključujoč zamenjavo prototipnih računalniških zaslonov za merilnike in večopravilno enoto s kombinacijo klasičnih merilnikov ter ločenega sredinskega zaslona. Medtem ko je imela oblikovna študija štiri razkošne fotelje, naj bi jih imela serijska različica lahko celo osem. Telluride je mersko tudi največji avto v ponudbi Kie, saj je večji tudi od njihovega trenutno največjega SUV-a, Sorenta.

Ali bo Telluride v drugi polovici 2019 zapeljal tudi v evropske prodajne salone, sicer ni zagotovljeno, saj so glavno tržišče zanj ZDA. Je pa res, da njihova izbrana lokacija za prvo javno predstavitev nekega avta na modnem dogodku ni ravno običajna. Kdo ve, morda nas čaka še kakšno drugo presenečenje, sploh glede na to, kako so Korejci razburkali vode s Stingerjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz posebej počasi zaganja proizvodnjo EQC-ja
Na reliju v Novi Gorici zmaga Bisahe, Turk peti