Novice

Kia Telluride, korejski prestiž

Kia je naposled le v celoti razkrila svoj prestižni športni terenec Telluride – nabit sedemsedežnik s “samomorilskim” načinom odpiranja vrat.

Telluride je poskusna študija, ki prikazuje, kako se lahko Kia igra s svojim oblikovalskim jezikom ter ponudi bolj zrel športen terenec. Tako kot je atraktiven zunanji videz, je tudi potniška kabina moderna, sveža in nabita z najnovejšo tehnologijo. To pomeni, da korejski proizvajalec s konceptom Telluride pravzaprav preverja odziv javnosti in se bo na podlagi tega odločil ali bi izdelal prestižni športni terenec, ki bi bil pozicioniran nad modelom Sorento.

Sprednja vrata se odpirajo do kota 90 stopinj, zato se zaradi zadaj obešenih drugih potniških vrat ustvari široka in vabljiva odprtina v panoramsko notranjost, kjer je nameščena vsa najnovejša tehnologija. V konceptni kabini so štirje individualni sedeži, tretja vrsta pa se zloži v klop.

Vsak izmed individualnih sedežev je obdan s senzorji, ki spremljajo potnikove vitalne informacije; te so prikazane na digitalnem zaslonu v notranjem vratnem panelu ter sinhronizirane preko sistema LER (Light Emited Rejuvenation). Sistem LER uporablja ogromno ploščo LED, nameščeno pod panoramsko streho, ki s pomočjo različnih vzorcev na uporabnika deluje terapevtsko in potencionalno omili posledice časovne razlike po potovanju z izboljšanjem njihovega energijskega nivoja.

Potniki v drugi vrsti lahko multimedijsko enoto upravljajo z uporabo gest. Podjetje je prvič za izdelavo armaturne plošče, vratnih panelov in volanskega obroča uporabilo 3D printer. Telluride je oblikovan na isti osnovi kot Sorento. Medosno razdaljo so raztegnili za 30 centimetrov in v zadnji vrsti ustvarili limuzinski občutek sedenja.

Koncept poganja hibridni pogonski sklop, sestavljen iz bencinskega 3,5-litrskega šestvaljnika in električnega motorja. Skupna moč sistema znaša 400 ”konjskih moči”, od tega jih 270 prispeva bencinski agregat in 130 elektromotor.

Zaenkrat je Telluride le koncept, Kia pa sprašuje, kaj si o njem mislite vi?

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija litrskega trivaljnika EcoBoost bo 15 odstotkov lažja
Lincoln z novo generacijo Continentala