Novice

Skupina Volkswagen pobrala nagrado za inovativnost

Skupina Volkswagen je peto leto zapored postala najbolj inovativen proizvajalec vozil na svetu, Mercedes-Benz pa je prehitel Audi in BMW v kategoriji najbolj inovativne prestižne znamke.

Nagrado AutomotiveINNOVATIONS sta že desetič podelila CAM (Center of Automotive Management) in PwC (PricewaterhouseCooper). Zvezda letošnje podelitve je bila skupina Volkswagen, ki je odnesla priznanje v kategoriji “najbolj inovativen proizvajalec vozil 2015″ ter bila razglašena za najbolj inovativnega proizvajalca vozil desetletja. Ob tem so v skupini zasedli prva mesta še v izboru med omreženimi vozili, koncepti vozil, konvencionalnimi pogoni ter varnostnimi sistemi.

V uradni obrazložitvi so pri CAM in PwC zapisali: ”Pri Volkswagnu so v zadnjih desetih letih razvili 1.251 posamičnih inovacij, od katerih jih je bilo 212 svetovna novost. Med njimi še posebej izstopajo platforma XL1  za novo tehnologijo, Bugatti Veyron, najmočnejše in najhitrejše produkcijsko vozilo, Audijevi LED matrični žarometi in prvi suhi dvosklopčni 7-stopenjski samodejni menjalnik v serijski proizvodnji.”

Nagrada za najbolj inovativno prestižno znamko je pripadla Mercedes-Benzu, ki je v izboru prehitel Audi in BMW. V kategoriji velikoserijskih znamk je zmagal Ford, pred Volkswagnom in Hyundaijem. Najbolj inovativno vozilo leta je postal Volvo XC90, ki je prehitel Volkswagen Passat in Jaguar XE. Posebno nagrado za najbolj inovativen projekt desetletja je prejel BMW za projekt BMW i. Mercedes-Benz je osvojil še nagrado za najbolj inovativno prestižno znamko desetletja.

Med dobavitelji v avtomobilski industriji so s priznanjem za inovativnost nagradili ThyssenKrupp v kategoriji “karoserija in zunanjost”, Continental v kategoriji “elektrika in elektronika”, Faurecio v kategoriji “notranjost”, TRW v kategoriji “podvozje” in Magno v kategoriji “pogon”.

Avtomobilizem.com (Vir: CAM. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihodnost skupine Jaguar Land Rover bi bila lahko zelo zanimiva
Jean Todt je postal posebni odposlanec ZN za varnost v cestnem prometu