Novice

Jeep predstavlja svoja prva priključna hibrida Renegade 4xe in Compass 4xe

Na izzive elektrifikacije niso imuni niti pri znamki Jeep, kjer naj bi z novima modeloma začeli »zeleno« revolucijo znamke v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

Pogonski sklop Jeepovih priključno-hibridnih modelov Compass in Renegade združujejo 1,3-litrski turbobencinski motor, električni motor na zadnji osi ter baterijo (11,4 kWh), ki se polni med vožnjo ali na zunanji električni polnilnici (easyWallbox, naprednejši Connected Wallbox z možnostjo oddaljenega upravljanja ali javne polnilnice). Dopolnjuje ga novi 6-stopenjski samodejni menjalnik.

Bencinski agregat zagotavlja 95 kW (130 KM) oziroma 132 kW (180 KM) moči, električni motor pa dodatnih 44 kW (60 KM) za skupno sistemsko moč 139 kW (190 KM) v modelih Limited oziroma 176 kW (240 KM) v izvedenkah Trailhawk in S.  Modeli imajo omejeno najvišjo hitrost na 130 km/h v popolnoma električnem načinu in na 200 km/h v hibridnem načinu.

Nova modela Jeep 4xe ponujata tri vozne načine, Electric, Hybrid in E-Save. Prvi je najbolj primeren za vožnjo po mestnih središčih, Hybrid zagotavlja najvišjo učinkovitost, E-Save pa varčuje z baterijo in jo med vožnjo tudi polni. V izključno električnem načinu omogočata po preliminarnih podatkih v povprečju 50 km lokalno brezemisijske vožnje.

Od drugih pogonskih izvedenk ju med drugim ločujejo določene funkcije za elektrificirano vožnjo: športni način (prilagodi prenos moči z motorja, umerjanje krmiljenja in stopalke za plin), E-usmerjanje (nadzoruje slog vožnje za učinkovitejše upravljanje energije) ter pametno polnjenje (upravljanje polnjenja z Uconnect ali z voznikovim pametnim telefonom).

Paket opreme med drugim vključuje 7-palčni  TFT barvni zaslon med merilniki za prikaz potovalnih podatkov in z informacijami o vožnji na elektriko (raven napolnjenosti baterije, doseg v električnem načinu, načinu vožnje z bencinskim motorjem ali v združenem načinu, odstotek zmogljivosti in ravni polnjenja) ter sistem Uconnect z 8,4-palčnim barvnim zaslonom, ki je razširjen z novimi, električni vožnji prilagojenimi funkcionalnostmi.

Za ljubitelje znamke je pomembno še to, da po zagotovilih znamke nova modela 4xe prinašata višje zmogljivosti in boljšo vozno dinamiko ter da se dejansko lahko v skladu z znamkinim sloganom »pripeljeta kamorkoli in zmoreta karkoli«. O tem pri zastopniku znamke dodajajo, da prva vozila na slovenskem trgu pričakujejo v zadnji četrtini leta, hkrati pa je v prodajni mreži že odprt sistem prednaročil.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes ukinja proizvodnjo limuzin v severnoameriških obratih
Slavia je letošnji študentski projekt Škode